Eten jullie vegetarisch of zelfs buiten de deur?

Ik betrap mezelf erop dat ik zo één tot twee keer per week het niet vervelend vind om ’s avonds geen vlees te eten, maar dat ik bijvoorbeeld een groentelasagne of heerlijke salade met een ei ook prima vind. Lekker licht op de maag. Laatst bestelde ik ook in een restaurant een vegetarische schotel en ik heb heerlijk gegeten. Gaan jullie wel eens vegetarisch uit eten? Dan hebben wij een tip voor jullie!

Een hele avond onbeperkt vega/vegan tafelen voor een vaste prijs

Bij Rozey aan de Rotterdamse Wijnhaven eet je overheerlijke vegetarische en veganistische gerechten voor een vast en zacht bedrag. Dat betekent all inclusive voor €32,50 waarbij je onbeperkt kunt bestellen, inclusief drankjes. In het weekend komt daar €5 bovenop. Eigenaren Roos Rutjes en Roland Hogenelst willen met dit toegankelijke en unieke food concept iedereen laten kennismaken met de veelzijdigheid van de lekkerste veggie- en vegangerechten. Rozey is het allereerste restaurant in Nederland waar je een hele avond onbeperkt vega en vegan kunt dineren voor een vaste prijs.

Uitgebreid en veelzijdig menu

Hoewel de trend toeneemt, zijn in de meeste restaurants vegetarische en veganistische gerechten nog altijd een ondergeschoven kindje. Rozey kiest daarom voor een veelzijdig en uitgebreid menu zonder vlees of dierlijke producten. Hiermee leggen zij de nadruk op alternatieven voor traditionele (vlees)gerechten zoals wij die kennen. De verhouding tussen vegan en veggie is bij Rozey fifty fifty. Zo staan er de bekende (vegetarische) burgers en frietjes op het menu, maar ook minder bekende gerechten als carpaccio van biet, steak van watermeloen, zeewierbitterballen, pulled jackfruit en Kentucky fried bloemkool.

Eerlijke producten

Alle 55 gerechten van het all inclusive-menu zijn zelf ontworpen met eerlijke producten waarbij vleesvervangers, heerlijke sauzen en verse groenten de boventoon voeren. Daarbij spelen horecaleveranciers een belangrijke rol. Roos en Roland vroegen hen naar de beste verantwoorde producten uit hun assortiment die niet bijdragen aan de schade aan milieu en dierenwelzijn. Bij Rozey kun je bijvoorbeeld kennis maken met de biologische koffiebonen van Smit & Dorlas, groente en fruit van het oer-Hollandse bedrijf Van Gelder, thee van Pukka, Honest Iced Tea, biologisch bier van Brouwerij De Leckere en de mooie biologische kazen van Bastiaansen. Alle wijnen zijn vegan en ook de natuurwijnen van Terra Vites staan op het menu. Een wolkje melk in je koffie? Daarvoor kun je kiezen tussen biologische koemelk of de havermelk van Oatly.