Wij zetten de leukste lockdowninitiatieven op een rijtje.
Nu de deuren van onze favoriete restaurants, barren en cafés gesloten zijn, wordt er opnieuw een buitengewoon beroep gedaan op de creativiteit van de ondernemers. Hulde voor de horecahelden die wederom zijn gestart met inventieve oplossingen en mooie initiatieven! Door lokaal te bestellen of af te halen, zorgen we er samen voor dat we ook in de toekomst kunnen blijven genieten van onze lievelingsgerechten. Inspiratie nodig?
Foodhallen Rotterdam
Aangezien jij niet naar de Foodhallen kan komen, komt de Foodhallen Rotterdam wel naar jou! De Foodhallen Flavors At Home Box is jouw ticket naar de Foodhallen ervaring vanaf je eigen bank. De box bestaat uit gerechten van een wekelijks wisselende stand, Stëlz drankjes, een fles wijn, twee biertjes én een set speelkaarten zodat je je avondje thuis gezellig af kunt sluiten. De Foodhallen Flavors At Home Box is te bestellen op vrijdag, zaterdag en zondag. Het weekend vieren wordt zo wel héél makkelijk!
Meatlovers opgelet! De chef van JAQ heeft de lekkerste gerechten voor thuis geselecteerd. Zo kun je ook aan je eigen keukentafel genieten van de beroemde tournedos met huisgemaakte pepersaus. Echt even uitpakken? Verwen jezelf (en je tafelgenoten) met een driegangenmenu bestaande uit brood met dips, gebakken kabeljauw en een tropisch dessert. Bestellen kan van de takeaway menukaart via 010 – 710 8028.
George takes over! Scharrels & Schuim en George Cocktailbar bundelen hun krachten en worden getransformeerd tot George Cocktails & Food. Vanwege de coronamaatregelen is het nu helaas niet mogelijk om de vernieuwde hotspot op de Lijnbaan te komen bewonderen. Maar goed nieuws: je kunt George Cocktails & Food wel in huis halen! Alle gerechten van de nieuwe menukaart én de populairste cocktails zijn af te halen of te bestellen via Thuisbezorgd. De Espresso Martini, Daiquiri en Pornstar Martini worden per halve liter bezorgd. Eerst even een bodempje leggen? Probeer de sappige halve of hele kip of maak je avond compleet met de shared dining gerechten.
De beste burger van de Benelux? Die bestel je bij Ter Marsch & Co. De burgerspecialist ging er op zowel de BBB als de Horecava met de winst vandoor. The Gorija werd door beide internationale jury’s als beste beoordeeld. De award-winning gastro-burger wordt geserveerd op twee kleine steamsbuns met een patty van Nederlands dry aged rib eye en Japans Wagyu. De burger is belegd met een crumble van paarse tortilla’s en nori, in yuzu gepekelde rode ui, zoetzure komkommer en mini bok choy en bulgogi pulled pork. Proeven? Dit verrukkelijke meesterwerk is met een paar toetsen binnen handbereik! Bestellen kan via Thuisbezorgd.nl of Deliveroo, of je kan zelf de burger afhalen als je in de buurt woont.
Ciao bella! Wat doe je als je niet op vakantie kan naar Italië? Dan haal je je favoriete vakantieland gewoon in huis. Bij Spaghetteria Pastabar bestel je gerechten zoals ze in de spaghetterie van Italië worden opgediend. Vers uit eigen keuken, écht op z’n Italiaans. Bij Spaghetteria proef je de kunst van het pasta maken. Alle pasta is afkomstig uit eigen laboratorio argigianale: een ambachtelijke werkplaats waar volgens de traditie van het Italiaanse pastagilde pasta wordt gemaakt. Vol smaak en zonder poespas. Zoals de welbekende pasta met ‘frutti di mare’: spaghetti met venusschelpen en mosselen, met kersentomaat, witte wijn, knoflook en chili. Of pappardelle met ragout van ree in rode wijn met rozemarijn en grana padano. No pasta, no party!
De keuze is reuze bij @droog aan de Staalstraat in hartje Amsterdam. Een greep uit het menu om te watertanden: hartige scones, pompoencarpaccio, hot bowl of comfort en huisgemaakte taarten. Maak de maaltijd af met mimosa’s en bloody mary’s to go. Daarnaast kun je kiezen voor de daily specials: Waffle Wednesday, Tasty Thursday en Fritter Friday. Tip: combineer Waffle Wednesday met een bezoek aan de tentoonstelling Onward&Upward-Art in the Garden of Life, te bewonderen onder hetzelfde dak bij @droog. @droog to go is geopend van woensdag t/m zondag van 11:00 tot 18:00 uur.
Juist in deze onstuimige tijd moet je niet vergeten jezelf te blijven verwennen. Tijd voor comfort food van Brooks! Brooks Mini Market is het gezelligste afhaalrestaurant van Amsterdam-Zuid. Van oesters en kaviaar tot heerlijke tartelette en de allerbeste huisgemaakte oliebollen: Brooks Mini Market heeft alles in huis voor een ultiem verwenmoment. En wist je dat de oliebollen zijn getest door een professionele jury? De komende periode kun je de best geteste bollen in huis halen. Bovendien wordt de minimarkt vanaf 1 november omgetoverd tot kerstmarkt. Zo maakt Brooks er in deze bijzondere tijd toch een feestje van! Langskomen kan dagelijks tussen 09.00 en 18.00 uur.
Thuis genieten van feel good food? Geen probleem: BUNK Utrecht start eind oktober met takeaway! Op het afhaalmenu vind je een selectie van gerechten die je kent uit de wereldkeuken. Je hebt ruime keuze uit duurzame vlees- en visgerechten die worden gemaakt van betaalbare en biologische streekproducten. Ga jij voor de Indonesische rendang, Thaise Tom Ka of toch voor de Japanse ramen? Over het nagerecht hoef je in ieder geval niet lang na te denken. De snickers van pinda-ijs, chocoladeschotsen, zoute karamel en nougatine is onze all-time favourite.
Diner @ Donner is getransformeerd tot Daily @ Donner, een minisupermarkt voor takeaway én je dagelijkse boodschappen. Vanaf eind oktober vind je hier verse producten die ambachtelijk zijn bereid door ondernemers en producten uit de buurt. Denk aan tompoucen, appeltaart en saucijzen van Patisserie Holtkamp en kaas van de Kaashoeve. Vers brood van Jordy’s Bakery kan ter plekke worden gesneden en ook het beroemde worstenbroodje, de carrot cake en het bananendadelbrood worden dagelijks vers aangevoerd. Om het geheel compleet te maken, selecteert wijnimporteur en handelaar Theo Bontenbal de beste wijnen. En zei iemand dessert? De Bonte Koe verrijkt het assortiment met overheerlijke chocolade. Daily @ Donner op de Coolsingel is geopend op maandag van 11.00 – 18.00, dinsdag- en donderdag van 09.30 – 18.00 uur, vrijdag van 09.30 – 20.00 uur, zaterdag van 09.30 – 18.00 uur en zondag van 12.00 – 18.00 uur.
Feeling fancy? Haal een twee-, drie- of viergangenmenu van Fontein Rooftop in huis! Het vis- en vleesmenu bestaat uit een makreel ceviche, truffelsoep met parmezaan en croutons, een hoofdgerecht van ibericowang en een dessert van stoofpeer. Wie liever vegetarisch eet, kan genieten van een ceviche van jackfruit, truffelsoep, bietenrisotto en een nagerecht van stoofpeer met perencrumble en chocolademousse. Zoals je van Fontein Rooftop gewend bent, kan het menu ook worden uitgebreid met een bijpassende fles wijn. Geef je bestelling voor 15.00 uur door via rooftop@fonteinrotterdam.nl of 0657293781 en je kunt dezelfde avond nog genieten van je diner. Afhalen kan natuurlijk ook.
Samen met Aan de Zweth zet je binnen een handomdraai een sterrenmenu op tafel. Geniet thuis van de signatuurgerechten van het Michelinsterrestaurant in Schipluiden. Het menu kost €49,- per persoon en met de bijgeleverde omschrijving kun je de gerechten zelf gemakkelijk klaarmaken. Echt indruk maken op je gasten of familie of wil je jezelf lekker in de watten leggen? Om het diner compleet te maken, is het menu uit te breiden met een kaaspakket. Hierin vind je vijf flinke porties verschillende verse en gerijpte kazen met garnituren én een half flesje Taylors Late Bottled Vintage port. Lekker na het hoofdgerecht of ’s avonds op de bank! De menu’s zijn af te halen op zaterdag en zondag tussen 12.00 – 14.00 uur. Bezorgen kan in overleg uiteraard ook. Bestellen kan via de website van Aan de Zweth.