Pasta’s op hun best in Spaghetteria!

Pasta is bij ons favoriet. Niet de gewone Bolognese, de meest geweldige creaties komen bij ons op tafel. Het is dan ook duidelijk dat wij super blij zijn met deze nieuwe hotspot “Spaghetteria”!

In Italië eten ze pasta alleen met een vork. En nu ook in Rotterdam!​ De meest verste, traditioneel gemaakte pasta vind je bij Spaghetteria op de Nieuwe Binnenweg. In een ongedwongen huiselijke sfeer eet je samen aan lange tafels. Vers uit eigen keuken, écht op z’n Italiaans.

Het is te lang geleden dat ik samen met mijn ‘hubby’ bij zijn familie op bezoek ging in San Marino. Zijn tante is getrouwd met een echte Italiaan en zoals dat in Italië gaat, zij eten twee keer per dag warm. Alleen vers wordt getolereerd, dus van de vrouw des huizes wordt verlangd dat zij in de keuken staat. Daar heb ik echt ervaren hoe italianen koken en hoe lekker pasta kan zijn.

Tradities

Onze nicht maakte een simpele ‘pasta carbonare’ en ik blijf volhouden dat ik deze erna nooit meer zo lekker heb gegeten. De pasta werd vers gedraaid en de ingrediënten zijn simpel. Maar toch, de smaak was geweldig! En zo hoop ik dat ook te vinden bij Spaghetteria!

Spaghetteria

Echt Italiaans!

Bij onze familie aan tafel dacht ik wel eens dat ze ruzie hadden of in ieder geval een meningsverschil. Het is hun temperament, hun manier van communiceren, je ziet het overal terug in Italië met de bekende handgebaren. Rumoerig… Zo ook in restaurants! In Italië eet en drinken de mensen samen, dus bij Spaghetteria schuift iedereen gezellig bij elkaar aan en kan het als rumoerig klinken. Het is juist een prachtige ervaring! Na een van de heerlijke gerechten, kun je heerlijk nagenieten met een tiramisù, een espresso of een huisgemaakte sgroppino of limoncello.

Spaghetteria: “count me in”!

Meer informatie over pastabar Spaghetteria Rotterdam:

Adres: Nieuwe Binnenweg 77, 3014 GE Rotterdam
Openingstijden: Dagelijks vanaf 17:00 uur
Website: https://www.spaghetteria.nl/
Instagram: https://www.instagram.com/spaghetteria_pastabar/
Facebook: https://www.facebook.com/spaghetteria.rotterdam/