Pasta’s eten op de manier zoals het hoort

Eten bij Spaghetteria is een ervaring, een belevenis! Zodra je binnenkomt, valt er een warme deken over je heen. De gastheer staat direct bij de deur om je te verwelkomen. Plaatsnemen kan overal, de lange grote, hoge en lage tafels bieden zitplaatsen aan iedereen die binnenkomt. Samen eten is ook hoe het bij Italiaanse families gaat en dat is wat ze hier willen creëren.

Op de kaart staan zes pasta’s, pasta’s die dagelijks kunnen wisselen. Twee vegan-, twee vis- en twee vleespasta’s prijken op de menukaart, aangevuld met een kleine salade en een paar desserts. Voor de kinderen valt er een mouw aan te passen en voor de allerkleinste is er een kinderstoel en een echte Spaghetteria-slab!

Sommigen zullen zoiets hebben “maar zes pasta’s”, ik verzeker jullie dat wij eigenlijk niet eens konden kiezen. Kiezen tussen Fruti di Mare, Eendenragout of gnocchi met roompaddestoelensaus maakt de beslissing al echt moeilijk. Zo stelde mede-eigenaar Stephan dan ook voor om een beetje van alles te eten. We hebben ons dan maar laten verrassen en ‘wauw’ wat was dit lekker. Als je van pasta’s houdt, dan is dit meer dan de plek om naar toe te gaan. Elke pasta was bijzonder op zich.

Overigens wat ik een mooi detail vond: op elke tafel stonden karaffen met water en glazen, daar hoef je dus niet speciaal om te vragen. Olijfolie, balsamico-azijn en chili-olijfolie ontbraken niet, precies de dingen waar je normaal om moet vragen en daar is hier bij voorbaat over nagedacht! En zo ook de limoncello voor je naar huis gaat!

En zo grappig, eten doe je met een vork! Dat is het enige bestek dat je krijgt en zo hoort het bij pasta. Sushi eet je ook met stokjes en ja, spaghetti en pasta eet je met een vork!

De toetjes waren niet te versmaden. Eigenlijk al vol van al het lekkers toch maar aan de tiramisu gegaan. En wederom, deze was super lekker. Klein detail: mijn vriendin houdt dus niet van dit dessert, dat had ze bij voorbaat gezegd, maar at deze tot aan de bodem op! Natuurlijk mocht de scroppino niet missen, vers gemaakt, heerlijk romig, in één woord geweldig!

De espresso was voor mij super voor we naar huis gingen, mijn vriendin miste wel haar cappuccino, maar dat was echt het enige. Verder was het een voortreffelijke avond en geloof ik niet dat ik tot aan de “day after” honger heb gehad! Ik kijk uit naar een volgende keer!

Overtuigd? Laat het ons weten als je geweest bent!

X

Spaghetteria  Spaghetteria Spaghetteria Spaghetteria