Snoepen omdat het mag: Pure Chocolade
Het is 16.00 uur en de bekende trek begint. Zin in iets lekker beter gezegd… Voor ons ons zwakste moment. “Waar heb ik zin in”, is de vraag die bij je opkomt! Er is iets dat triggert om te eten, waar je eigenlijk geen verzet tegen hebt. Herkennen jullie dat? Pure Chocolade is de oplossing! En het geeft ook nog een dosis energie, zodat je het wel kunt redden tot het avondeten. Gezellig kopje thee erbij en genieten maar!
En is het niet leuk om het zelf klaar te maken. Zo rek je ook nog even de tijd en natuurlijk blijft wel: eet met mate en niet alles in 1 keer!
Wat heb je nodig voor deze super lekkernij?
- 20 gram pompoenpitten
- 20 gram zonnebloempitten
- 20 gram walnoten (in kleine stukjes)
- 2 eetlepels sesamzaad
- voor de kleur een handvol gojibessen of als je het lekker vindt rozijnen bruin en wit
- 1 theelepel zeezout
- 350 gram pure chocolade (let op: wel met minimaal 70 % cacao)
- Vetvrij bakpapier
Wat moet je doen?
- Meng de zaden, gojibessen, rozijnen en het zout met elkaar
- Breek de chocolade en smelt de chocolade au bain-marie
- Giet de chocolade op het vetvrije bakpapier en strooi de zadenmix gelijkmatig over de chocolademix
- Zet het geheel in de koelkast en laat het 25 minuten opstijven.
- Breek vervolgens de chocolade in stukken en het is klaar om te serveren
Eet smakelijk!
Voor meer recepten lees ook ons blog over de gezonde “Smoothie“.