Menshopping of wel shoppen met mannen, hoe gaat dat in zijn werk?

Wij hebben twee mannen thuis die totaal niet van shoppen houden. Vaders kan nog wel eens een dag er tijd voor maken, maar dan is het wel redelijk doelgericht en met een hapje eten erbij. Onze zoon/broer denkt daar heel anders over. Daarom hebben wij menshopping in het leven geroepen.

Onze zoon/broer heeft er echt een hekel aan. Vindt het zo zinloos, verloren tijd. Tegelijkertijd is hij wel bezig met hoe hij er uit ziet en heeft hij wel zo zijn eigen stijl ontwikkeld. Voor hem hebben we dan ook met name twee dagen per jaar “menshopping”. Het is eigenlijk waar elke vrouw van droomt, maar dan misschien 1 keer per maand! We gaan met hem naar een stad en kopen alles dat hij nodig heeft van schoenen, sokken tot broeken en jassen. Wel zeggen we erbij dat we het doen zodra de uitverkoop is begonnen. Dat scheelt toch echt wel een slok op een borrel!

Afgelopen week was het dan weer zover, we gingen deze keer naar Den Haag. Het was weer even geleden dat we hier geweest waren, maar wat heeft Den Haag toch een eigen sfeer. Parkeren achter het Binnenhof, even opsnuiven en dan door naar de winkelstraten en terrasjes. Het was prachtig weer en Jasper was gelukkig relaxed. Het zit er namelijk ook in dat hij zo snel mogelijk weer naar huis wilt en er geen tijd is voor koffie. Dat was gelukkig deze keer anders. Twee winkels hadden we nodig en hij was weer helemaal klaar. Zijn favoriete winkels zijn Massimo Duti en the Society Shop.

Thuis gekomen hebben we eerst een “Closet-detox” gehouden voor we alles erin legden. Eigenlijk een beetje suf, want dat zou je eerst moeten doen. Dan weet je namelijk exact wat je echt nodig hebt. Hij is in ieder geval weer klaar, komende tijd zullen we nog een keer met vaders gaan of dat komt ergens in de vakantie.

Hoe gaat dat bij jullie? Hebben jullie een man die ervan houdt of gaat dat ook op deze manier?