Twee dingen die bij ons niet samen gaan…

Met de mannen de stad in is bij voorbaat zeker geen succes. Al jaren koop ik voor mijn man zijn kleren. Ik ken zijn maten, zo ook de winkel waar ik het meeste voor hem ook. Van bepaalde merken weet ik ook wat ik kan meenemen, dat maakt het allemaal wat gemakkelijker. Perle shopt tegenwoordig voor haar broer, als zij het goedkeurt, dan is het ok! Of het ook leuk is?

Als ik alleen al naar mijn schoonouders kijk, mijn schoonvader vindt het geweldig om te winkelen. Het liefst gaat hij ergens zitten en laat hij mijn schoonmoeder van alles voor hem showen. Uiteindelijk maken ze dan een keuze en klaar is Kees. Hijzelf vindt het ook leuk om voor zichzelf rond te neuzen. Nou, zijn zoon heeft het niet in zijn genen mee gekregen en zo ook onze zoon niet!

Laatst was het echt nodig dat mijn zoon wat extra kledingstukken moest gaan kopen. Schoenen waren hart nodig, zo ook een nieuwe lange broek en t-shirts waren in de droger te krap geworden (of was hij nou gewoon gegroeid?;)). Dus op naar Rotterdam! Na 3 uur rond sjezen winkel in winkel uit, spullen aandragen, passen, aankleden, zonder stop, kwam ik gebroken, maar wel volledig geslaagd thuis. Een kop koffie of een glaasje wijn kon er niet vanaf, alles moest in een zo’n kort mogelijke tijd gebeuren. Herkennen jullie dit?

Dat is dus wel even anders als Perle en ik op pad gaan. Dat is meer een gezellig uitje, ook als we met niets thuis komen. Op een of andere manier voelen we ons ook vrijer als we samen op stap zijn. We weten best wanneer iets niet nodig is, maar soms vinden we het gewoon leuk om het te passen en even rustig rond te kijken. Wij  kunnen gerust met 10 stuks naar de paskamer gaan en heel misschien met 1 stuk naar buiten lopen. En juist daar hebben onze mannen geen geduld voor.

Zodra we met de mannen de eerste winkel gehad hebben, begint het gekreun al te komen. Vragen als hoe lang nog en waar gaan we nog naar toe, maken ons nerveus. Haha, maar het tij keert zodra we een kookwinkel voorbijkomen of een winkel met mooie messen, smart-apparatuur of echte mannen dingen. En wat als er ergens een prachtige Bentley staat geparkeerd, daar kunnen ze wel een kwartier om heen dreutelen, terwijl wij lief op ze wachten.

Dit laatste is onze tactiek, uiteindelijk is het geven en nemen, en zo kunnen wij in een volgende winkel wat meer tijd opeisen. Ideaal is overigens dat nu in Europa eindelijk Internet is los gelaten, nu kunnen de mannen in de winkel gewoon hun mail bijhouden en onze zoon zijn youtube bekijken.

Al met al bij ons geen ideale situatie, dit doen we dus het liefst samen!

Marieke en Perle