Ook nieuwsgierig naar de levensstijl in Pioppi?

“Lang zullen we leven”, aldus de mensen uit Pioppi! Het is “het’ dieet van dit voorjaar. Een dieet waar je naar mijn inziens eigenlijk niet zo veel voor hoeft te laten. Ja natuurlijk moet je je levensstijl aanpassen als je een enorme Bourgondiër bent, maar bourgondisch kan ook heel gezond zijn!

Weten jullie wat het Pioppi-dieet is?

Het Pioppi-dieet is koken met pure en gezonde ingrediënten. Geen bewerkte voeding, suikers en geraffineerde koolhydraten, maar voedingsrijk maaltijden vol groenten, goede vette en eiwitten. Deze lifestyle is niet moeilijk, maar wel lekker en simpel!

Ik ga even terug naar een documentaire die ik zag op televisie al wel even geleden. Het fascineerde ons, dit verhaal over een Italiaans dorp maar mensen allemaal gezond oud worden. Broers en zussen die nog steeds samen leven op hoogbejaarde leeftijden, die zelf hun groentes telen, vis vangen en olijfolie maken. Geweldig om te zien en wat blijkt, dit is het verhaal omtrent het Pioppi-dieet.

Als ik terugdenk aan deze documentaire geloof ik daar direct in. Als je zelf op vakantie bent in Italie en het ‘dolce-vita’ gevoel krijgt, dan is zo’n levenswijze direct overtuigend. Vandaar dat er nu een boek is uitgekomen waarin handige weekmenu’s en variaties voor dagelijkse maaltijden worden beschreven. Heerlijke en makkelijke ontbijt-, lunch- en dinerrecepten brengen je dichterbij een gezondere leefstijl!

Ik hoop dat ik jullie interesse heb kunnen wekken!

X

Pioppi

Spinazierolletjes

Pioppi