Zin in lekker en iets gemakkelijks op tafel?
Spaghetti met Pesto of wel Pasta Pesto wordt bij ons graag gegeten. Alleen als je het te vaak uit, kan het ook een beetje gaan tegenstaan. Ik kwam deze variant tegen in de Allerhande en heb er nog een eigen twist aan gegeven.
Wat heb je nodig voor deze Pasta Pesto?
- 300 gram spaghetti
- 250 gram cherry tomaten, het leukste is aan een takje
- 80 gram parmaham
- Olijfolie
- 350 gram haricots verts
- 1 citroen
- 100 gram ricotta
- 5 eetlepels pesto
- Bakpapier
- Parmezaanse kaas
- Eventueel pittige olijfolie
Begin met het voorverwarmen van de oven op 200 graden. Verdeel de cherry tomaatjes en de parmaham over het bakpapier. Besprenkel de tomaatjes met olijfolie en bak dit geheel in 10 minuten in de oven.
Kook intussen de spaghetti en kook de laatste 4 minuten de schoongemaakte boontjes mee.
Pers een halve citroen uit en snijdt de rest in partjes. Meng de ricotta met de pesto en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout.
Giet de pasta en de boontjes af en vang een beetje kookvocht op. Meng de pasta met de ricotta/pestosaus, de boontjes en eventueel het kookvocht. Verdeel de tomaatjes erover en breek de parmaham in stukjes erover. Naar smaak parmesaanse kaas en pittige olijfolie toevoegen.
Ik ben benieuwd wat jullie van deze Pasta Pesto vinden!
Eet smakelijk!