Wow, nog maar 6 dagen tot aan het Kerstfeest

Nog maar 6 dagen en dan verandert onze woonkamer in een klein restaurantje! Wij houden van koken, maar met het Kerstfeest maken we er nog meer een uitdaging van. Hoe gaat dat bij jullie?

We hebben ons sinds gisteren verdiept in onze kookboeken en natuurlijk in de Allerhande. In de Allerhande staan toch altijd weer leuke recepten. Ook van het Allerhandefestival heb ik een paar leuke ideeën over gehouden. Onze groep is dit jaar niet zo groot, we zijn met 7 personen op Eerste Kerstdag. Dat is te overzien! Maar wel moeten we bekennen dat onze inspiratie ons even in de steek laat.

Zeker nadat manlief vandaag belde en ons vragen ging stellen omtrent het diner. Hij wilt vanalles, maar wij hebben zoiets van ‘houdt het simpel en niet te veel’. We hebben geen zin meer om vierkant de feestdagen uit te komen. Gewoon lekker, kleine gerechtjes en gezellig met elkaar zijn. Dat vinden wij voldoende.

Het hoofdgerecht wordt niet moeilijk. Dat wordt een prachtige reerug. Ook hier niet te veel poespas erbij, er moet ruimte overblijven voor een lekker nagerecht en eventueel nog kaas tussendoor! Doen jullie dat ook kaas? Wij vinden dat een fijn rustmoment. Een beetje snoepen en toch nog niet helemaal klaar zijn!

Over Kerstavond hebben we nog geen idee, eerst maar eens afwachten hoe groot de groep wordt. Vrijdag wordt inkoopdag voor ons, tenminste de meeste dingen.

Hebben jullie nog een idee voor een simpel, maar vooral lekker voorgerecht? Wij horen het graag!

Natuurlijk gaan we jullie op de hoogte brengen van ons uiteindelijke Kerstdiner!

X