De beste burger van de Benelux eet je bij Ter March & Co.

Helaas is de horeca voorlopig weer dicht, maar laten we het wel helder hebben dat afhalen nog steeds een optie is. En wie heeft er niet altijd zin in een hele goede hamburger? De beste burger van de Benelux vind je bij Ter Marsch & Co. De burgerspecialist ging er met de winst vandoor bij de finale van de Best Burger Benelux op 13 oktober bij de BBB in het MECC Maastricht. Daarbij liet Ter Marsch & Co honderd kanshebbers achter zich. The Gojira, de burger die op de Horecava ook al in de prijzen viel, werd wederom als beste beoordeeld door de internationale jury.

The Gojira
The Gojira wordt geserveerd op twee kleine steamsbuns met een patty van Nederlands dry aged rib eye en Japans Wagyu. De burger is belegd met een crumble van paarse tortilla’s en nori, in yuzu gepekelde rode ui, zoetzure komkommer en mini bok choy en bulgogi pulled pork. De pulled pork is gestoofd in een bulgogi marinade met gerookte buikspekstukjes die zijn gegaard in Mexicaanse rode pepersaus. Vervolgens gaan er twee sausjes over de burger: de witte saus gemaakt op basis van Jarritos limoensap en manuka honing met Japanse roze gember en limoen zest. De rode saus wordt gemaakt op basis van Gochujang pasta, een Koreaanse gefermenteerde sojabonenpasta die is aangemaakt met de huisgemaakte spicy ketchup van Ter Marsch & Co.

Juryrapport
Tot de jury behoorden Pierre Wind (televisiechef), Alexandra Dirand (exportmanager Ballymaloe), Kevin Ross (Ellis Gourmet Burgers), Ron Simpson (Avocado Show) en Yossi Eliyahoo (The Entourage Group). Volgens de vijfkoppige jury was de presentatie van The Gojira tot in de puntjes uitgevoerd. Bovendien is er tot in de kleinste details nagedacht over een kloppend totaalplaatje. De jury beoordeelde de burger als een ware smaakexplosie, origineel, verrassend en zeer uitgebalanceerd met een waanzinnige presentatie in een stoommandje. De ‘sliders’ zijn wat kleiner van formaat en worden per twee geserveerd. Hierdoor zijn ze erg handzaam om te eten.

Nationale en internationale prijzen
Al sinds de opening in 2014 staan de hamburgers van Ter Marsch & Co in de belangstelling. Na het winnen van vele verschillende nationale en internationale titels kan Ter Marsch & Co worden bestempeld als iconische bestemming. Met het behalen van deze nieuwe prijs bewijst Ter Marsch & Co wederom tot de beste burgerspecialisten van Nederland en daar buiten te horen. Afgelopen januari won de burgerbar de prijs voor beste burger én het lekkerste frietje van Nederland tijdens de Horecava. De prijswinnende ‘The Gojira’ staat op de kaart in de Rotterdamse en Amsterdamse vestigingen van Ter Marsch & Co. De burger wordt per twee stuks geserveerd in een Aziatisch stoommandje.

Over Ter Marsch & Co
Ter Marsch & Co startte in 1895 met een heldere missie: één ding doen en dat uitzonderlijk goed doen. Sinds 2014 is de bar & grill gespecialiseerd in het serveren van heerlijke burgers in een eigentijdse atmosfeer, geschikt voor zowel gezinnen als fijnproevers. De ‘on the spot’ bereide burgers, vers gesneden friet en zelfgemaakte sauzen worden bereid met de meest verse en meest hoogwaardige ingrediënten in de volledig open keuken. Ter Marsch & Co beschikt inmiddels over drie locaties en heeft de ambitie om door te groeien. Recent is er nog een locatie geopend op de Kalverstraat in Amsterdam, waar ook verse kibbeling aan het menu is toegevoegd.

Overige informatie over Ter Marsch & Co

Rotterdam
Adres: Witte de Withstraat 70, Rotterdam
Website: www.termarschco.nl
Facebook: www.facebook.com/Termarschcorotterdam
Instagram: www.instagram.com/termarschco

Amsterdam
Adres: Vijzelstraat 4 en Kalverstraat 96, Amsterdam
Website: www.termarschco.nl
Facebook: www.facebook.com/termarschcoamsterdam
Instagram: www.instagram.com/termarschco

De horeca is momenteel gesloten, maar Ter Marsch & Co blijft open voor afhaal en bezorging. Bovendien denkt ondernemer Pim de Lange na over een creatief concept om ervoor te zorgen dat de winnende burger op grote schaal geproefd kan worden.