Gezond Fastfood eten is makkelijker dan je denkt

Het lijkt wel of iedereen het altijd druk heeft. Tijd om te eten wordt er nauwelijks gemaakt, terwijl het juist zo lekker kan zijn. Even langs de Mac is heel gemakkelijk, het wordt bij ons regelmatig geroepen. Ik houd er helemaal niet van, sowieso niet van Fastfood. Perle is er gek op. Maar eerlijk, het hoeft helemaal niet zo veel tijd in beslag te nemen om iets gezonds op tafel te zetten. En heb je niet zoveel fantasie, Nora French heeft een boek geschreven “Gezond Fastfood” met daarin 100 snelle en simpele gerechten voor het hele gezin. En belangrijk: Alle ingredi├źnten zijn gewoon bij de supermarkt te koop!

We ontmoetten Nora in de Markthal bij de Toko. Ook kleine oosterse gerechtjes kunnen heel smaakvol zijn en makkelijk te bereiden. We raken met elkaar aan de praat en tja, met onze redelijk healthy lifestyle hebben we enorm veel raakvlakken.

Noralicious

Wij zorgen altijd wel voor verse groenten en een mooi stuk vlees of vis. Altijd vers, dat is ons streven. Pakjes en potjes zijn bij ons echt not done. Ik hoor jullie bijna denken ‘oh ik moet er niet aan denken, dat kost veel te veel tijd’. Maar echt dat is dus niet zo. Het boek van Nora French, ook wel bekend op instagram als Noralicious, bevat recepten waar je niet te lang voor in de keuken hoeft te staan. Je hoeft er ook niet uitgebreid boodschappen voor te gaan doen. In het begin van het boek staat ook een boodschappenlijst waarvan de producten handig zijn om in huis te hebben, maar natuurlijk niet altijd nodig zijn.

Pindakaassmoothie?

Er is wel 1 recept dat mij enorm triggert om te gaan maken! Dat is namelijk de “Pindakaassmoothie”. Ja jullie horen het goed: Pindakaas, in dit geval met banaan. We hebben hem nog niet gemaakt, maar je hebt er 400 ml Amandelmelk, 2 rijpe bananen, 2 eetlepels pindakaas, 1 eetlepel ahornsiroop, 1 theelepel kaneel en een snufje zout voor nodig. Dat alles mengen in de blender en klaar is deze smoothie. Ik denk dat ik nog even voor de amandelmelk naar de winkels ga en deze ‘energiegevende’ smoothie ga maken.

Lees ook ons blog over de gezonde smoothie!

Fastfood

De Pindakaas smoothie met banaan!