Echt Spaans eten? Heerlijk snacken met tapas!

De auto volladen, zoveel mogelijk meenemen. Ik ken er genoeg die eerst Albert Heijn leegkopen voor ze op vakantie gaan. Dat doen wij dus niet! Het enige dat ik 1 keer per jaar meeneem is basterdsuiker en hagelslag. Basterdsuiker omdat ik het zo lekker vind bij de aardbeien. Hagelslag omdat dat hier echt niet te koop is, alleen als decoratie voor taarten!

Verder kopen we alles in Spanje en vers natuurlijk. Ik vind het juist ongelooflijk leuk om hier in de supermarkt weer dingen te ontdekken die wij in Nederland niet kennen. Er is overigens veel veranderd in de afgelopen 20 jaar. Toen was het aanbod van waren veel minder dan nu. Het is echt waar dat je tegenwoordig hier alles kunt kopen. Ook de Nespresso cupjes voor het koffie-apparaat.

Mijn schoonouders zijn er ongelooflijk debit aan. Wij nemen ieder jaar voor hun spullen mee. Ik maak me er wel eens druk over, want ik heb het echt over 5 of 6 verhuisdozen waardoor wij opgepropt in de auto zitten. De zomervakantie is namelijk de enige vakantie dat we met de auto richting spanje gaan. En jullie willen het niet weten wat er in deze dozen allemaal te vinden is: koekjes, cake- en taartmixen, bruine bonensoep en nog veel meer van dat. Ik zou bijna zeggen “wat de boer niet kent”, maar zo zijn mijn schoonouders eigenlijk helemaal niet.

Wij passen ons ook aan aan het ritme van de Spanjaarden. Niet vroeg eten, ik vind het echt veel te warm om hier om 6 of 7 uur te gaan eten. Overigens, de restaurants zijn dan nog niet eens open! Als we hier uit eten gaan, hebben we een voorkeur! We komen heel graag bij El Posito. Helaas is het oude authentieke El Posito verdwenen, de “El Posito” waar vroeger de vissers hun vis brachten. Maar daar is wel een mooie zaak voor terug gekomen.

Heerlijk tapas eten bij El Posito voelt ook als thuiskomen. Hartelijk worden we begroet door de eigenaar en mensen die er werken. Ze kennen ons intussen en missen ons zelfs als we even niet geweest zijn, schattig toch? Het aanbod van gerechten verandert met de jaren. Het lijkt wel steeds meer te worden, maar ook steeds luxer. Ik weet niet of het laatste ook echt een voordeel is, maar voorlopig komen we er nog steeds heel graag.

Vis eten kun je hier in elk formaat, het aanbod kennen we niet in Nederland. Van verschillende soorten inktvis tot schelpdieren en van tong tot allerlei andere soorten vis. Heerlijk!

Dus als je van tapas en vis houdt en een volgende keer in Cambrils komt, ga eens langs bij “El Posito“.

El Posito