Maken jullie wel eens cheesecake?
Echt dames, het is zo makkelijk! Cheaten doen we allemaal wel eens toch? Als je het dan doet, doe het dan goed! Wij maakten deze makkelijke Cheesecake en werden er erg blij van.
Easy to do, happy to eat! Zo zeggen wij dat!
Wat heb je nodig?
- 125 gram Bastogne koeken
- 75 gram zachte boter
- 3 eieren
- 50 gram suiker
- rood fruit
- 4 blaadjes gelatine
- 1 vanillestokje
- 40 ml room
- 400 gram roomkaas
- 200 gram bramen
- 20 gram poedersuiker
Je gaat als volgt te werk:
Verwarm de oven voor op 160 graden. Doe voor de bodem de Bastogne koeken, boter, eieren en suiker in een blender en maal het mengsel fijn. Rol het daarna uit tot 1 cm dik en steek er vier rondjes uit van maximaal 8 cm doorsnede. Leg de bodems op bakpapier op een bakplaat en zet ze 5 minuten in de oven.
Week voor de bavorois de blaadjes gelatine in koud water. Snijd het vanille stokje n de lengte open. Doe de vanillezaadjes met de room in een pan en laat zachtjes koken. Voeg de gelatine toe, laat oplossen in de room en zeef het mengsel. Neem ongeveer een derde van de roomkaas en meng die door de room. Roer tot een gladde saus en meng erna de rest van de roomkaas er door.
Bekleed 4 bakvormpjes met een doorsnede van 8 cm met bakpapier. Leg de bodem van de Bastogne koek onder de vormpjes en giet het bavaroismengsel erop. Laat in de koelkast opstijven.
Kook intussen voor de bramensaus, in een pan met de deksel erop, de bramen met de suiker totdat de suiker is opgelost. Laat afkoelen en serveer de “Cheesecake” met de bramensaus en het rode fruit.
Zo lekker!
Succes, X