De zomer brengt de mooiste cocktails met Champagne!

Cocktails en sterke drank zijn eigenlijk niets voor mij. Perle is hier veel beter in! Ik ben er te snel door uit veld geslagen en het proeft altijd naar meer. De volgende dag is dan voor mij een drama, maar tijdens de warme zomeravonden kan ik de verleiding toch niet echt weerstaan. En hé als je roept “Champagne”, dan ben ik om….

Champagnecocktails
In deze roerige tijd moeten we manieren blijven zoeken om het leven te vieren, aldus George Cocktailbar. En hoe vier je het leven beter dan met champagne? Daarom organiseerde George Cocktailbar in samenwerking met Moët & Chandon maandag de eerste champagnecocktailcompetitie van Rotterdam. Vijfentwintig bartenders van cocktailzaken uit Rotterdam en Den Haag kwamen naar George om hun meest bijzondere cocktail te shaken. Onder anderen The Rumah, NY Basement, The Court, Kapisco, Calaboose, Ayla, Breakaway, Spikizi en nog vele anderen streden om de titel. Bij het thema liberté (vrijheid) hoorde maar één regel: Moët als ingrediënt.

En de winnaar is…
De wedstrijd werd gewonnen door Daryl Lieuw-On, eigenaar van cocktailbar The Rumah. De bartender won met zijn ‘At last’ cocktail. Een cocktail met Moët & Chandon brut cordial, Cachaca rum en soda water. De vierkoppige jury bestond uit Niels van Wouwe (hoofdbartender bij Williams Canteen), Edgaras Razminas (sommelier in sterrenrestaurant de Lindehof), Jasmijn Meijer (brand ambassador voor Moët/Hennessy) en Salvo Calvo (hoofd bartender van George Cocktailbar en manager van Scharrels & Schuim). Gelet werd op creativiteit, presentatie, de smaakbalans én het verhaal achter de cocktail. De jury vond Daryl de terechte winnaar, omdat hij inhaakte op waar het om gaat in de horeca: bijzondere smaken in combinatie met een fijn gevoel voor hospitality. Daryl ging niet met lege handen naar huis: de prijs was een gepersonaliseerde magnumfles champagne van Moët & Chandon en een volledig verzorgde champagne brunch.

Champagnemaand
Bij George Cocktailbar staat de hele maand augustus in het teken van champagne. De cocktailcompetitie is het eerste evenement in een reeks van drie. Op 15 augustus staat een champagnebrunch op het programma en de maand wordt op 30 augustus afgesloten met True Originals, waarbij ieder uur een nieuwe gastbartender zijn of haar beste champagnecocktail serveert.

Over George Cocktailbar
Je weekend inluiden met cocktails? Op naar de Lijnbaan in Rotterdam. Hier vind je George Cocktailbar, één van de best verborgen hotspots voor een onvergetelijke avond. ‘Verstopt’ boven kiprestaurant Scharrels & Schuim kun je terecht voor zowel de klassiekers als cocktails met een moderne twist. Tijdens het nippen hoef je je niet te vervelen, want de bartenders maken er altijd weer een show van. Rondvliegende flessen drank gegarandeerd.

Informatie over George Cocktailbar
Adres: Lijnbaan 36-42, 3012 EP Rotterdam
Facebook: https://www.facebook.com/georgecocktailbar
Instagram: https://www.instagram.com/georgecocktailbar/?hl=nl