Carnaval; waarom zou je het überhaupt vieren?

Wat zijn jouw persoonlijke ervaringen met Carnaval?

Op mijn 7e levensjaar heb ik voor het eerst Carnaval gevierd. Althans, in Nederland – daarvoor kende ik verkleedpartijtjes alleen van Halloween in Colombia. Ik woonde destijds in Raamsdonksveer, oftewel: “Faanteland” – je zou kunnen zeggen dat ik in de ideale omgeving ben terecht gekomen om niet alleen als Hollander, maar ook als “Brabo-Colombiaan” in te burgeren…

Al gauw werd Carnaval een jaarlijks feestje waarmee ik zowel op de basisschool als op de sportvereniging leuk van heb kunnen genieten. Een onschuldig feestje was het toen nog en ik denk dat ik er zo ingerold ben…

“Vooral wanneer je daar vandaan komt en mensen kent”

Natuurlijk gaat het niet persé om het feesten of de outfits (en al helemaal niet om de muziek haha). Mijn ervaring is dat het vooral leuk is als een soort van Reünie met vrienden. Zeker toen ik was gaan studeren was het leuk om iedereen weer bij elkaar te zien en meteen samen te vieren. Ik zie vaak “Carnavals-Toeristen” in bijv. Breda. Sommigen kunnen prima blenden en lol maken, echter zie je ook vaak dat ze er gewoon niet die band mee hebben als mensen die er vandaan komen en de mensen kennen.

Waar ben je dit jaar te vinden en wat voor spannends trek je aan?

Ik moet eerlijk zeggen dat ik alweer 2 jaar niet ben gaan Carnavallen, het kwam denk ik gewoon niet goed uit, of het is gewoonweg geen prio. Dit jaar ben ik denk ik wel te spotten in een leuk pakkie. Waarschijnlijk ga ik Carnaval vieren met mijn vriendin, mijn broertje en onze (gezamenlijke) vrienden in Raamsdonksveer en/of Breda. Wat ik aan zal trekken weet ik nog niet, jullie houden een foto (of video) van mij tegoed.

Carnaval

De eerste Colombiaan in de raad van Elf!! 😀

Carnaval

Iron Man Juancho & Bro’s @ De Witte Leeuw, Raamsdonksveer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TO BE CONTINUED

P.S. Lees ook ons blog over Valentijnsdag!