Liefde gaat door de maag…

In dit geval versta ik onder liefde “onze voeding”. Als we namelijk lief zijn voor ons zelf, lief zijn voor onze body, dan voelen we onszelf ook veel beter! Ik heb laatst het boek Brain Food van Charlotte Labee in ontvangst mogen nemen. Ik kwam haar tegen op een event en zij heeft mij weer zo ge├»nspireerd met betrekking tot onze voeding.

Ik was en ben de laatste jaren veel bewuster gaan eten, maar het lijkt of dat deze bizarre Corona-periode nog een extra duit in het zakje doet. Het liefst eten we iedere dag vers en zo gezond mogelijk. Ik vind dat sowieso helemaal geen straf, want ik vind dat ook oprecht heel erg lekker. Ik houd van knapperige groentes en dus helemaal niet van die voorgekookte, ingevroren spullen uit het vriesvak!

Als je gaat lezen in Brain food zeg je ook al heel snel “ja natuurlijk”. In een aantal dingen kunnen we ook heel ver gaan, maar wat ik als eerste wel wil benadrukken is het volgende. Als je gezond eet, krijgt je lijf ook optimale voedingswaardes binnen. Als gevolg hiervan zijn je darmen in control, raken niet overstuur, maar zijn op de normale wijze geprogrammeerd en zullen dan ook prima functioneren. Dit is de basis van jezelf lekker in je vel voelen. Als je darmen werken, werkt de rest al heel snel mee.

Veel mensen die zich depressief voelen of weinig energie hebben, hebben vaak ook darmklachten. Ik merk dat ook aan mezelf, als mijn darmen niet goed functioneren zoals een half jaar geleden, dan ben ik echt futloos! Slim en gezond zijn willen we allemaal, maar maken we ook iedere dag de goede voedingskeuzes? Over het algemeen eten we met elkaar te veel suiker en missen we te veel waardevolle voedingsstoffen. Maar gelukkig kunnen we er zelf wel veel aan doen.

Wil je hier meer over weten, google dan eens naar Charlotte Labee, Brain Food is haar tweede boek. Ik vind het super interessant, ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden!