Wij zijn echt wel ‘Asian Food’ lovers!

Als je eens zin hebt in iets anders, dan is deze soep echt een aangename afwisseling. Moeilijk is het ook niet en je zet gewoon ‘asian food’ op tafel. De anderen zullen blij verrast zijn. Het is wel een maaltijdsoep en vult meer dan je denkt.

Als we in Spanje zijn, bezoeken we regelmatig een thais restaurant. Het zaakje wordt gerund door een Spanjaard die getrouwd is met een Thaise. Grappig om te horen dat hijzelf ook vloeiend thais spreekt. Zijn vrouw en schoonmoeder staan in de keuken. Dat zegt natuurlijk alles, het eten is er fantastisch. Het ‘asian food’ dat hier gekookt wordt, is zoals het moet zijn. Deze soep kun je er ook eten.

Wat heb je nodig?

  • groentebouillonblokje
  • knoflook
  • 2 punt paprika’s
  • peultjes
  • champions
  • tauge
  • rode peper
  • pakje kokosmelk
  • groene curry pasta
  • witte rijst noedels
  • garnalen
  • pinda’s
  • voor de liefhebber verse koriander

Snijdt de paprika’s, champions en rode peper in stukjes en braadt aan met de knoflook. Voeg ook de taugé eraan toe. Bak apart even de peultjes en voeg ook toe. Voeg groene curry pasta, bouillon en kokosmelk toe. Kook apart de noedels gaar. Bak de garnalen in aparte pan.

Serveer de soep door eerst een plukje noedels in de kommetjes te leggen. Schenk hierover de soep en garneer met de pinda’s en koriander.

Eet smakelijk!