“Chocolate dessert” op zijn best

Vervelen doen wij ons niet. Perle is dik bezig met haar studie en ikzelf heb genoeg nog om weg te werken. En als we ons even denken te gaan vervelen, dan is koken / kokkerellen echt een leuke bezigheid in deze vreemde tijd. Op een of andere manier willen we ons toch extra verwennen, maar pas op voor de extra calorie. Ik zeg mezelf toe hier een stukje van te nemen, want er zitten ook noten in en die zijn gezond! Lees hier beneden het recept van Kormos.

In tijden van crisis heeft iedereen behoefte aan comfort(food). Ftou, gevestigd in de Foodhallen Rotterdam, heeft hiervoor het ideale recept. Kormos is een traditioneel Grieks dessert met een moderne twist. Wees lief voor jezelf en neem een extra stukje van dit heerlijke chocolade dessert.

Benodigdheden ormos
300 g melk chocolade
300 ml volle room
1 pak Maria koekjes
150 g pistache noten
3 eetlepels cognac

Bereidingstijd: 20 minuten

  1. Verkruimel de Maria koekjes. Geen hogere wiskunde hier, dit mag lekker grof. Ook een leuke klus voor de kids.
  2. Hak de pistache noten fijn. Je kunt hier ook freestylen en andere noten gebruiken die je bij de hand hebt of waar je zelf de voorkeur aan geeft.
  3. Verwarm de room au bain-marie, samen met de chocolade en de cognac. Blijf voorzichtig roeren tot het smelt tot een geheel. Niet verder in laten koken, want dan krijg je ganache – ook heel lekker.
  4. Roer de koekjes en noten door het chocolademengsel.
  5. Bekleed een bakvorm met bakpapier en giet hier vervolgens het mengsel in. Vergeet vooral niet het beslag van de lepel te likken ten behoeve van de kwaliteitscontrole.
  6. Zet het mengsel in de diepvries totdat deze stevig aan voelt.
  7. Wanneer de kormos stevig genoeg is om in te snijden, is hij klaar om te serveren! Je kunt deze portioneren naar wens en eventueel inpakken met vershoudfolie en bewaren in de diepvries voor noodgevallen.

Eet smakelijk!