Wie kent het niet: Bananenbrood?

Deze Coronaperiode heeft ons nog meer bewust gemaakt van onze voeding. We sporten veel en daar past gewoon een gezonde leefstijl bij. Velen hebben waarschijnlijk de instelling van “ik heb gesport, dus ik mag wat…”. Dat herkennen wij ook wel, maar een goed alternatief zijn gezonde snacks en soms wil je net even wat anders dan een tomaatje, worteltje of radijsje. En dan is dit bananenbrood echt een super lekkere afwisseling op dat alles!

Wat hebben we nodig:

Ingrediënten

Benodigdheden:

Hoe gaan we te werk?

Verwarm de oven op 180 graden. Leg de dadels 5 minuten in warm water zodat ze wat zachter worden, verwijder de pit en snijd in stukjes. Doe 3 bananen met de eieren, kaneel en dadels in een keukenmachine en mix tot een glad beslag. Doe dit in een kom en spatel de speltbloem en bakpoeder er door. Giet het beslag in een cakevorm en leg een gehalveerde banaan er bovenop.