Voor ons de eeuwige verleiding op de piste…

Kaiserschmarrn eten op de skivakantie is hetzelfde als thuiskomen. Dat eerste hapje laat je dan echt beseffen “yes, ik ben er weer!” Vervolgens eet je het een jaar niet en ik dacht “waarom eigenlijk niet, zo moeilijk kan het niet zijn”. En tja, met deze stormachtige dagen en openhaard aan was het super gezellig om met elkaar nog eens een vorkje te prikken!

Kennen jullie het gerecht Kaiserschmarrn? Als je van pannenkoeken houdt, dan vind je dit ook super lekker. Het is iets luchtiger, maar zeker zo heftig door de stijf geklopte eiwitten. Daarom raden wij aan het gerecht gezellig te delen!

Wat heb je nodig?

  • 0,5 liter melk
  • 240 gram bloem
  • 3 eieren
  • 4 eetlepels suiker
  • zout
  • een beetje boter
  • een beetje rum
  • citroensap
  • eventueel rozijnen naar smaak
  • pruimencompote of appelmoes

Bereiden!

  1. Besprenkel de rozijnen met de rum.
  2. Meng het meel en de melk samen met wat citroensap in een kom en voeg een snufje zout toe.
  3. Scheid de eieren. Bewaar de eiwitten en meng de dooiers door het beslag. Laat het beslag ongeveer 30 minuten rijzen.
  4. Sla de eiwitten stijf met de suiker en spatel het voorzichtig door het beslag.
  5. Laat de boter smelten in een koekenpan met een anti-aanbaklaag. Giet het beslag er totaal in en strooi de rozijnen erover. Bak de Kaiserschmarrn in 4 tot 5 minuten op een matig tot laag vuur tot de modem goudgeel is.
  6. Keer dan de Kaiserschmarrn om en bak de andere kant goudgeel. Met twee vorken of kun je vervolgens de grote pannenkoek in stukken snijden.
  7. Leg het op een voorverwarmd bord en bestrooi het dik met poedersuiker. Serveer het met de pruimencompote of appelmoes.

Eet smakelijk!

X