Eén van mijn favoriete ontbijtjes, brunch of lunch!
Na ontbijt heeft de brunch of lunch mijn voorkeur om echt even goed te eten. Kleine pannenkoekjes die vol vitamines zitten, vind ik echt om lekker even voor te gaan zitten. Men vraagt ook regelmatig aan ons wat wij nou allemaal eten en daar is dit recept er eentje van. Het lijkt heel veel werk, maar het is zo klaar. Even de tijd nemen om goed te eten, dat is sowieso belangrijk.
Wat hebben we nodig voor deze fantastische Spinazie Pannenkoekjes:
- 150 gram (biologische) spinazie
- 1 banaan
- 2 eieren
- 50 gram gecrushte noten
- handje vol blauwe bessen of bramen
- halve appel in schijfjes
- 50 ml kokos-, rijst- of amandelmelk
- 50 gram havermeel/havermout
- 60 gram boekweitmeel
- 1 theelepel kokosolie
Meng alle ingrediënten behalve de blauwe bessen en schijfjes appel in een blender tot een papje.
Bak in een beetje kokosolie pannenkoekjes door met lepels kleine hoopjes in de pan te maken. Leg daarna de appel en blauwe bessen in het beslag om ze mee te bakken. Keer de pannenkoekjes om als er belletjes ontstaan in het deeg. Start even op hoog vuur, maar zet het daarna laag zodat ze langzaam kunnen garen.
Je kunt de pannekoekjes garneren met wat blauwe bessen, schijfje banaan, bramen, munt en/of wat kokosschaafsel.
Wanneer heeft het voor jullie de voorkeur deze pannenkoekjes te eten? Ik ga zelf voor een zondag ochtend voor de brunch, even uitslapen en dan lekker rustig aan tafel!
Ook dit gerecht vind je terug in het fantastische kookboek Brain Food van Charlotte Labee.