MariePer: Inspirerend, leerzaam, maar ook kritisch naar elkaar!

De Blog van moeder en dochter

Hoe heerlijk is het wanneer moeder en dochter hun krachten kunnen bundelen? Dat hebben wij gedaan en brengen jullie graag op de hoogte over ons wel en wee. Als ik ergens tegen aan loop, hoe denkt zij er dan over. Maar andersom ook! Ik, Marieke, ben 50 jaar geworden maar sta nog vol in het leven, wil alles nog meemaken, en Perle is 18 jaar en op een leeftijd gekomen om alles te ontdekken. Samen zijn we MariePer, samen zijn we ‘moederdochter’.

Bundeling van onze krachten

Natuurlijk is het juist leuk dat we jong en “ouder” bij elkaar brengen. Perle heeft een heel andere kijk op wat hip & happening is, dan dat ik dat heb. Van Perle kan ik heel veel leren, zij geeft mij ook regelmatig tips over hoe en wat. Haar sociale kring is enorm! Dit jaar gaat zij eindexamen VWO doen, hoe zal dit verlopen? En wat zullen haar keuzes worden die haar toekomst gaan bepalen?

Maar ik heb juist weer idee├źn over hoe wij op onze midlife leeftijd het nog ongelooflijk leuk kunnen hebben en waar we naar toe kunnen gaan. Ik houd er nog steeds van om af en toe erop uit te gaan, leuke feestjes, maar ook op cultureel gebied. Er is echt genoeg te doen! Graag wil ik overbrengen en laten zien dat er naast werk en gezin genoeg andere passies of dromen na te streven zijn. Ontzeg het jezelf juist niet en geniet van het leven!

Passies

Perle en ik (Marieke) hebben gedeelde passies: reizen en sporten. We houden er allebei van. Nieuwe plaatsen ontdekken, prachtige steden bezoeken en relaxen op parelwitte stranden. Met sporten tot het uiterste gaan, dat hebben we allebei. Zij met hockeyen, ik met het beoefenen van fitness.

Maar ook houden we samen van lekker eten. Koken is geen straf voor ons, maar houden ervan om hier en daar eens wat te gaan proeven. Vooral andere, nieuwe smaken trekken ons enorm. Uit eten gaan, daar kunnen we ook zo van genieten. Dat is voor ons samen echt een avondje uit!

Fashion

Samen zijn we gefascineerd door mode. We dromen ervan om ooit eens onbeperkt te kunnen shoppen. Een droom die we waarschijnlijk nooit zullen verwezenlijken, maar ik heb geleerd om je hart te volgen en dan komen dromen meestal uit! Natuurlijk zijn we blij met de kleine dingen die we ons wel kunnen permitteren.

Onze mannen

Samen zijn we twee leden van ons gezin dat bestaat uit vier leden totaal. Met de andere twee, mijn man en mijn zoon (de mannen!) gaan we in gesprek. Op hetzelfde niveau: Als wij iets vinden, wat vinden zij daar dan van. Ook gaan we op zoek naar wat voor hun in de mode is. En wat vinden zij leuk om te doen en mee te maken.

Spanje

Spanje is ons tweede thuis, hierover zullen meerdere keren per jaar verhalen over terugkomen op onze site.

Focus

Naast onze persoonlijke blogs, zal onze focus op het gebied van “advertorials” met name liggen op de Drechtsteden en Rotterdam. Dit omdat het ons geweldig lijkt om deze krachten te bundelen en iedereen te laten zien wat voor leuke, soms onbekende, hotspots op elk gebied bij ons de buurt zijn.

Dit alles is waar MariePer zo’n beetje over zal gaan. Gedreven door liefde en passie hopen we een grote inspiratiebron te zijn voor al onze metgezellen!

Marie(ke) en Per(le)