Het gebruik van zonnebrandcrème is noodzakelijk!

Hebben jullie ook zo genoten van de eerste zonnige dagen? En zonnebrandcrème gebruikt? Met de eerste zonnestralen worden we wakker geschud om te denken aan bescherming van de huid, want risico op verbranden is juist in deze eerste zonnestralen het grootst.

Huidveroudering

Niemand houdt het proces van huidveroudering tegen. Wist je dat je met de juiste huidverzorging en leefstijl al heel veel kan doen? Ik geef aan iedereen graag mijn belangrijkste tip mee: bescherm jezelf tegen de zon. 90 procent van de huidveroudering (rimpels, pigmentvlekken en roodheid) ontstaan door blootstelling aan de zon. Dus mooi oud worden en jezelf beschermen doe je middels dagelijks smeren met zonnebrandcrème.

Waar moet je op letten bij een zonnebrandcrème?

Controleer de ingrediëntenlijst op  irriterende stoffen, zoals geurstoffen. Geurstoffen kunnen in combinatie met de zon juist vlekken geven en daarmee ook huidveroudering versnellen. Pas dus op met parfum! Daarnaast wordt het gebruik van een spray afgeraden wegens de alcohol die erin zit en de minder goede dekking hierdoor. Zonnebrandcrème voor het lichaam kan je ook voor je gezicht gebruiken. Zonnebrandcrème speciaal voor je gezicht smeert soms fijner uit en kan extra beschermende stoffen bevatten zoals vitamine E.  Voor voldoende bescherming en om toch bruin te worden gebruik ik altijd SPF 30. Let op factor 50 werkt zeker niet langer, maar filtert meer zonnestralen!

Dagelijkse routine 

Gebruik dus dagelijks zonnebrandcrème, ook in de winter en als het bewolkt is. Begin gelijk in de ochtend na het wassen van je gezicht en het aanbrengen van je dagcrème. Stop een tube in je tas en breng ’s middags nog een keer aan, in de zomer liefst nog vaker (advies om de 2 uur). Help elkaar ook met insmeren, smeer je kind in en deel het uit. Educatie voor kinderen is echt heel belangrijk, huidkanker komt in Nederland nog steeds heel vaak voor. Sinds dit jaar is er speciaal een voorlichtingscampagne van smeerjein.

Laat de zon maar komen!

Ik en Lucas hebben ons heerlijk ingesmeerd tegen de zon, hier samen op de schommel genieten we van de zon. Want naast al het smeren is het natuurlijk vooral heel erg fijn om in de zon te genieten van elkaar.

Ben je nog niet overtuigd? Uit onderzoek is gebleken dat mensen die zich dagelijks insmeren er op den duur significant jonger uitzien.

Lees ook mijn blog over “Injectables“.