Het bevalt mij prima even geen alcohol…

Laatst was ik op een festival en zag iedereen om me heen letterlijk vrolijk worden. Het was een warme zomeravond en ik zat lekker aan het water. Ik vind water heerlijk, dus wat is daar mis mee?

Vroeger tikte ik regelmatig wel een wijntje weg. Sinds ik ben gaan trainen is dat teruggedrongen tot bijna nihil. Bij een etentje kan ik een wijntje nog wel eens lekker vinden, maar op zich word ik echt blij van een glas water. Wel graag met een citroentje erin en een ijsblokje en als het even kan geschonken in een leuk glas. Dat maakt het net even wat aantrekkelijker.

Ik merk ook dat als ik me toch laat overhalen, het geen goede reactie op mijn lijf heeft. Ik heb standaard hoofdpijn de volgende dag en voel dat ik minder energie heb, dus waarom zou ik het doen? Ben ik dan echt minder gezellig? Nou naar mijn idee echt niet. Plezier heb ik altijd, als ik het naar mijn zin heb.

Op dat festival zei iemand wel dat ik flauw was en dat ik er niet bij hoorde zo. Dat raakte me best wel. Niet dat ik me er door laat overhalen, maar vond het eerder bizar dat deze man er zo in stond. Ik dacht alleen maar “man, jij ziet alleen maar de man met de hamer morgen en wat je nog uitkraamt verdient geen schoonheidsprijs!”

In het begin draaide ik er een beetje omheen, omdat men het van mij wel gewend was. Tegenwoordig zeg ik het gewoon en dan blijkt dat iedereen zich er direct bij neerlegt. Er bestaan overigens hartstikke lekkere alcoholvrije cocktails en zelf alcoholvrije bubbels. Ok, die hebben dan wat extra suiker, maar het staat wel gezellig en is super lekker.

Hoe staan jullie daarin?