Uitslapen op maandag is geoorloofd!

We kunnen er niet meer om heen, we gaan er mee naar bed en we staan ermee op! Corona is sinds een paar weken ook in Nederland een feit. Iedereen spreekt erover en je hoeft de televisie maar aan te zetten en je wordt bij gesproken over de laatste update. Het is ongelooflijk dat dit de echte wereld van nu is…

In het begin dacht ik nog dat we in een slechte film terecht waren gekomen, maar het lijkt nu steeds meer een gewenning te worden. Iedere dag dat je wakker wordt met een gezond gevoel, voelt bij mij las gezegend! Je wilt het echt niet krijgen, het lijkt me een hele enge griep! Misschien krijg je het met lichte verschijnselen, maar anderzijds kan het je ook zwaar treffen. Ik hoop echt dat het ons huisje passeert, hoewel ik begrijp dat eigenlijk iedereen eraan zal moeten geloven.

Vandaag op dinsdag lag ik wat langer op bed. Nog een beetje moe van het weekend, omdat we samen wat klusjes hebben gedaan die al lang op ons lijstje stonden. Ik heb op bed, nadat ik gedoucht had, ontbeten en film liggen kijken. Dit doe ik echt nooit, maar het voelde heerlijk. Ik dank de dagen dat we gezond mogen blijven, al moet het op deze manier! De kinderen waren verbaasd, want ‘he, zoiets doet mama nooit’!

Social media is een prachtige uitvinding vind ik op dit moment! Via deze weg houd je contact met familie en vrienden of het nou via de telefoonlijn is of via Instagram of Facebook. Facetimen is op dit moment de enige manier om contact de houden met onze ouders. Maar hoe mooi is het dat we dat dan nu om de dag doen.

Corona, het is vreselijk, en ik hoop van harte dat er snel een oplossing komt voor dit virus. Corona brengt ook kleine lichtpuntjes met zich mee, zoals een schonere aarde en bewustwording van ons leven. Ik vind het moeilijk om over lichtpuntjes te spreken, terwijl tegelijkertijd veel verdriet in de wereld is. Daarom: houdt vol allemaal, Stay Safe!