Twijfelen jullie over een vakantie naar Spanje?

Voor mij was er geen twijfel over mogelijk! Zodra de regels versoepeld werden en de grenzen weer open gingen, was mijn koffer snel gepakt. Misschien ligt het voor mij iets anders, gezien wij een klein huisje hebben in de provincie Tarragona. Ik wilde zo graag zien hoe alles erbij stond en of alles nog in orde was, dat er geen houden aan was.

Wat ik de afgelopen week heb ervaren, is dat er nog steeds ongelooflijk voorzichtig wordt gehandeld. Ik moet wel beginnen bij het feit dat ons dorp Cambrils nauwelijks is getroffen. Juist nu de grenzen open zijn gesteld en ook de grote Spaanse steden hun toevlucht zoeken naar de kust in de zomer, zijn de inwoners hier wat banger ingesteld. Dus ja, er wordt nog steeds voorzichtig gehandeld.

Politie is overal op de been, voorheen eigenlijk ook wel, maar nu duidelijk om te controleren of er goed omgegaan wordt met de regels. Zoals ik al eerder heb verteld, in alle openbare ruimtes zijn mondkapjes verplicht. Zijn er veel mensen op de been, dan wordt geadviseerd een mondkapje ook buiten te dragen. De Spanjaarden houden zich hieraan (zo’n 70 % ook buiten), dus mocht je hier naar toe komen, zorg dan dat je genoeg kapjes bij je hebt. Overigens zijn er ook hippe varianten te koop bij de toeristische winkeltjes.

Wat ik als nadeel ervaar, maar bij velen wel bekend, is dat de kapjes echt wel warm zijn. Bij mij heeft dat onder andere er toe geleid dat ik wat uitslag heb op mijn kin en rond mijn neus. Ik heb echt bijna nooit meer pukkeltjes of puistjes, maar helaas nu dus wel. Geadviseerd wordt goed je handen en je gezicht schoon te maken zodra je weer thuis komt. Niet meer dan normaal!

Zoals ik het nu zou adviseren, zie ik geen problemen in een vakantie naar Spanje. Je moet natuurlijk zelf geen klachten hebben en als je op een vakantie-adres bent, zou ik alert blijven. Gebruik mondkapjes en houdt afstand! Ik heb me aangemeld bij het Spaanse consulaat. Dat kan gewoon gratis via internet. Zo weten zij dat jij in Spanje zit en mocht er in een situatie iets veranderen, krijg je een sms en kun je zelf naar behoren handelen.

Wij zijn naar Spanje gevlogen, ook dat ging prima. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik dat enigszins spannend vond. Je weet toch maar nooit! Ik denk als ik in de schoenen van iemand anders zou staan en voor een vakantie zou moeten reizen, zou ik denk ik zelf de voorkeur geven aan de auto. Dat is dan toch het veiligste. Houdt er wel rekening mee dat je gecontroleerd kunt worden of je wel familie van elkaar bent! Lees even goed de regels hierover, ik heb horen zeggen dat wanneer je geen familie bent, maar met twee personen in een auto mag zitten met mondkapjes op. Maar op internet zijn ze hier een beetje vaag over!

Mochten jullie nog vragen hebben, dan horen we het graag! Als ik eerlijk ben, voelde ik me veiliger in Spanje dan hier in Nederland in het winkelcentrum!

X