Flauw gezegd, maar “wat gaat de tijd toch snel…”

Denk dat we dat allemaal wel hebben, je kijkt naar je kinderen en je denkt “wow wat zijn ze ineens groot”. Mijn eigen kinderen zijn nu 19 en 21 en kunnen zich dus geheel zelf bedruipen. Ja, ok, ze studeren nog, dus financieel zijn ze nog afhankelijk van ons, maar als het gaat om een avondje weg of een kleine vakantie tussendoor, dan geeft dat geen problemen meer.

Ik geniet met volle teugen van deze volwassen leeftijd en het belangrijkste: “ze wonen nog thuis”. Over dat laatste hoor ik steeds regelmatiger opmerkingen voorbij komen en dan zou ik liever mijn oren dichthouden. Het is normaal, je weet dat het er een keer aankomt, maar ik wil er nog niet aan. Zo gezellig als ze ’s avonds bij het eten nog aanschuiven en dat we met elkaar de dag doornemen en over andere dingen praten. Het brengt nog zo veel!

Jasper

Het is normaal dat je terugdenkt aan vroeger als ouders. Ik was dit weekend even bij mijn ouders en daar stond een foto van mijn oudste zoon met zijn vader en opa, drie generaties. Jasper was toen een jaar of drie, zo schattig. Tja, ach, dat was ook echt een mooie tijd. Ik heb er echt voor gekozen om te stoppen met werken indertijd en heb alle fases van de kinderen heel bewust meegemaakt. Mijn zoon zijn eerste stapjes staan in mijn geheugen gegrift!

Perle

Maar zo ook Perle… Ik zie haar nog lopen in Spanje op de boulevard in een jurkje met schattige schoentjes en een klein tasje. Als een echt dametje, dat wilde ze toen! En nu, eerste jaars student universiteit Bouwkunde, gaat ze zelfstandig naar Delft op en neer en haar studie, die haalt ze ook. Dat kleine meisje doet het gewoon!

Dus ja, wat gaat de tijd toch snel. Als jong meisje besef je dat niet zo als ze dat tegen je zeggen, maar zoals de meesten zeggen: “het lijkt wel of het steeds sneller gaat als je volwassen wordt! Nu genoeg over al die uitspraken, laten we beseffen wat we hebben en ervan genieten voor 100 %.

X