Zijn jullie al eens in Valencia geweest?

Bijna durven we het niet te zeggen, maar het was de derde keer dat we er kwamen. Niet geheel onlogisch, het ligt 200 km bij ons vandaan en makkelijk te bezoeken in een dag of liever twee. Barcelona is ook favoriet bij ons, daar zijn we in een uur! Maar Valencia is wel heel erg hartverwarmend!

Valencia bezochten we dit jaar met de quad! Ja jullie lezen het goed. Enig idee hoe gaaf het is om met een quad door deze fantastische stad te rijden? Op een of andere manier komt alles beter binnen, het is een beetje hetzelfde als wanneer je in zo’n dubbeldekker bovenin zit. Je ziet meer, je neemt meer op en je maakt het directer mee. Met een quad is het helemaal gemakkelijk. Ik reed op googlemaps en bracht ons zo overal naar toe. Het gemak is dat je hem bijna over kunt parkeren. Dus het is inderdaad een beetje zoals hop on, hop off!

Deze stad heeft wel alles. Ten eerste natuurlijk de oude binnenstad. Zo gezellig al die kleine straatjes vol kroegjes, tapasbarretjes, winkeltjes etc. De verschillende markthallen mag je beslist niet overslaan. Verdiep je van te voren hierin, de hallen verschillen van elkaar en het is maar net wat je graag wilt zien. Daarnaast heeft Valencia een enorm modern stuk erbij gekregen. Je mond valt open als je dit terrein betreed. Hoe prachtig, hoe strak, hoe geweldig gemaakt! Geloof me, ook al houd je niet van moderne architectuur, dit vinden jullie prachtig.

En de haven waar wij fantastisch vis hebben gegeten en de jachthaven waar prachtige schepen liggen. Maar waar ook de meeste moderne ‘clubs’ zich bevinden. Mooie grote clubs met prachtige lounge gedeeltes en waar je hart op kunt halen ’s avonds. Overigens ook in het moderne gedeelte (Art of Science) bevindt zich een geweldige club.

En niet te vergeten: Valencia beschikt over een prachtig strand, dus plak er zeker een extra dag of twee dagen aan vast!

Valencia heeft echt alles en is ietwat kleinschaliger dan Barcelona. Wij mogen dat wel, het is allemaal wat beter te bereiken. Wij hebben er in ieder geval twee dagen genoten en hebben eruit gehaald wat erin zit.

Voor meer tips, mail ons!

X