En daar was het moment dat Perle alleen op vakantie ging

Wat was het heerlijk zo samen op vakantie, wat is het genieten zo’n moeder – dochter week. Het is misschien de normaalste zaak van de wereld, maar ik vind het echt ongelooflijk speciaal. Je gaat soms ook even terug in de tijd. We waren bijvoorbeeld samen in een bekende bikini-winkel “Calzedonia” hier in Spanje. Perle kocht twee nieuwe bikini’s, maar tegelijkertijd stonden we de mini-bikini’s te bekijken. Ik vroeg haar: “Weet je het nog, dat we hier altijd bikini’s voor je kochten?” In Spanje hebben ze voor die kleine meisjes zulke gave dingen!

En dan nu is de tijd gekomen dat ze zonder ons op vakantie is gegaan. Misschien komen ze later nog wel een weekje of twee weekjes mee naar Frankrijk of Spanje, maar de vaste periode zit er dit jaar voor het eerst niet in. Maar waar trek je de grens als ouders voor je kind? Wanneer laat je ze voor het eerst gaan en waar laat je ze naar toe gaan?

Onze ervaring tot nu toe…

Onze zoon ging op zijn 17e voor het eerst naar Zeeland, Renesse. Een super week hebben ze gehad met een gemengde groep vrienden. Perle gaat en ging tot nu toe heel graag met ons mee. Zij heeft in Spanje namelijk een internationale vriendenkring opgebouwd die elkaar het hele jaar door spreken en elkaar toch weer hopen te ontmoeten. Zij brengt dit jaar haar vriendinnengroep hier naar toe en kan me eigenlijk niet voorstellen dat dit geen geslaagde vakantie gaat worden. Tegelijkertijd kunnen we heel af en toe een oogje in het zeil houden. We zullen ons zeker niet opdringen, maar toch geeft het een veilig gevoel!

Surfvakanties in Frankrijk

Maar wat als je niet wilt dat je kind afreist naar alle locaties die op televisie zo breed mogelijk worden getoond en waarvan je hoopt als ouders dat jouw kind daar nooit naar toe gaat? Zo zijn er hele gave jongeren vakanties, zoals surfvakanties in Frankrijk, waar wij onze kinderen met alle plezier alleen los zouden durven te laten. Hoe gaaf al die jongeren bij elkaar, zelfde passie, sport bedrijven, lol hebben en geen ouders in de buurt, maar wel een goede begeleiding. En natuurlijk: Een herinnering voor het leven! Ikzelf surfde vroeger heel fanatiek, ik had het graag gedaan surfvakanties in Frankrijk of in Spanje.

Voorlopig blik ik terug op een geweldige vakantie samen in Spanje en wie weet wat de toekomst allemaal nog brengt.

X