Ik voel me helemaal leeg nu de vakantie voorbij is!

Het is echt ongelooflijk, maar de vakantie is gewoon voorbij. Van te voren bedenk je ‘hea, we hebben drie maanden met de kinderen vrij’ en tegelijkertijd kun je je al voorstellen hoe het er weer uit ziet als iedereen gaat beginnen. Die gedachte schuif je direct weg, maar vandaag is dan echt die dag aangebroken.

Zo bizar snel als de dagen weer omgevlogen zijn. Maar wat een prachtige tijd hebben we achter ons liggen. Wij mogen echt helemaal niet klagen en al helemaal niet met zo’n prachtig voorjaar en warme zomer. Het weer was fantastisch en dat maakt wel een heleboel dingen net even iets leuker, aangenamer.

Maar vandaag is het huis leeg… Man weer aan het werk, de kinderen allebei naar Delft. Twee kinderen op de universiteit, ik ben daar best trots op en kan het haast niet geloven. Ik hoop zo dat Perle het naar haar zin gaat krijgen en dat ze het gaat halen. Zo geweldig dat zij voor zo’n stoere studie heeft gekozen: Bouwkunde. Toch net even iets dat je niet verwacht bij zo’n modebewuste, sportieve meid. Maar stiekem denk ik dat het in haar bloed zit, ze weet precies wat ze wilt.

Het is vandaag ook qua weer echt zo’n dag (bewolkt, grijs, maar wel goede temperatuur) dat we alles eens terug naar de werkelijkheid draaien. De wasjes zijn weer volop in gang, het huis moet aan kant en de tuin kan ook nog wel een zetje gebruiken. Genoeg te doen om me eenzaam te gaan voelen in dit lege huis!

Aan de slag dus!

X