Uit eten gaan blijft voor ons een feestje!

Natuurlijk kun je spontaan uit eten gaan, dan kies je snel voor iets dat in de buurt is of dat je kent van een eerder bezoek. Maar wat als je bewust ervoor kiest om uit eten te gaan, durf je het dan aan om een nieuw restaurant uit te kiezen?

Hoe kiezen we?

Wij wel hoor! Tegenwoordig kijken we wel snel op tripadvisor of iens, twee makkelijke apps met direct een waardering van eerdere gasten. Zo heb je direct een gevoel bij een restaurant. Maar daarnaast geldt bij ons wel vaak de stelregel: “Wij willen iets anders of iets beters eten dan dat we thuis eten”. Dus we kiezen er bijvoorbeeld voor om Sushi of Indonesisch te eten of we kiezen voor een restaurant waarvan we eten dat de keuken echt goed is.

Cornelis Bar & Kitchen

Zo aten wij laatst bij Cornelis Bar & Kitchen in Rotterdam. Dit was voor ons een totale verrassing. De reden om hier te gaan eten was ten eerste de aanprijzing van hun nieuwe menukaart, maar eigenlijk belangrijker was de vermelding van slow cooking en de daarmee samenvallende grill specialiteiten. Wij koken thuis ook veel met de green egg en weten als geen ander dat het vlees, vis of de groentes die hierop bereid worden, echt super lekker zijn.

Wat hebben we gegeten?

Wat hebben we genoten, alles was even lekker. Om jullie een idee te geven: surf en turf, te lekker, of langoustines met rabarber. Natuurlijk kwam er ook een stuk entrecote van de grill, alles was zo smaakvol en mals. Als dessert kwam er mango en ananas ook van de grill natuurlijk met een heerlijke dessertwijn. Rond en vol gegeten en gedronken gingen we ongelooflijk voldaan naar huis.

We kunnen jullie alleen maar vertellen: Ga hier heen! Oh ja, wat overigens ook erg leuk is, op dinsdagavond wordt er salsa gedanst op het Stadhuisplein naast Cornelis. Het is alleen al hierom leuk om bij hun op het terras te zitten en te genieten van ‘dirty dancing’-achtige stelletjes…

Succes!

Cornelis

Cornelis

Cornelis

Cornelis

Cornelis

Cornelis

Cornelis

Cornelis