Wat zijn de travel trends in 2019?

Spanje staat bij ons in principe op nummer 1, maar wel vooral om te ontspannen. Het zijn meestal geen uitdagende dagen. Het is meer een kwestie van thuis komen, heerlijk eten en vooral tot elkaar komen. Maar wat doet de rest zoal in 2019? Hebben jullie al reisideeën? Nog niet, misschien kunnen we jullie inspireren met deze travel trends.

Top 10 van travel trends 2019

1. Tropische eilanden of landen waar het in de winter warm is, zijn bij velen geliefd. Wij maken er ons ook schuldig aan, zon op je huid met kerst is zo ongelooflijk genieten.

2. Dichtbij huis… Het hoeft allemaal niet zo ver weg, vaak is dicht bij huis ook fijn en vertrouwd. De ‘staycation’ is zelfs best wel hip. Het huis gezellig maken en er dagjes op uit trekken.

3. Fitcation! Steeds meer mensen kiezen voor wandel, fiets, of andere actieve vakanties. Maar ook voor yoga of surfretreats zijn heel populair. Leuk om mensen te ontmoeten met dezelfde interesses!

4. De Baltische staten zijn hip! Estland, Letland en Litouwen zijn voor Nederlanders originele bestemmingen waar velen nog niet geweest zijn en des te meer aantrekkelijk om te ontdekken. En nog ver van toeristisch!

5. Backpacken ! Niet voor mij de eerste keuze, ik houd wel van een lekker hotel, maar Perle des te meer! Poshtels ((posh en hotels) zouden dan meer voor ons geschikt zijn, een klasse duurder dan een hostel, maar wel een plek om mensen te ontmoeten. Misschien kan ik met Perle nog eens zoiets gaan ontdekken. In alle hippe steden zoals Parijs, Milaan en Berlijn zijn ze rijkelijk te vinden.

6. Nanotrip! Of wel korte tripjes, weekendje weg! Steeds vaker is gebleken dat we hier behoefte aan hebben. Minibreaks kunnen je een geweldige ervaring opleveren, je leven weer verrijken met herinneringen.

7. Slow traveling… Naast korte trips, zijn er natuurlijk ook die graag wat langer weg willen en als dat mogelijk is waarom niet? Veel mensen krijgen tegenwoordig de ruimte in hun werk om dit te doen. Een sabbatical is zo slecht nog niet!

8. Colombia! Sinds ‘wie is de mol’ is Colombia helemaal in! Dit landt bruist van energie. Ben gek van Salsa, dan moet je hier naar toe. Luieren op tropische stranden of meer willen weten van de ‘Escobar’-periode behoren allebei tot de mogelijkheden.

9. En Famile! Alleen kan leuk zijn, maar wij gaan toch liever met elkaar. Dit jaar wordt het Vietnam rond Kerst, daar kijken we nu al naar uit. Alleenstaanden kunnen ook gelijkgestemden opzoeken, zo hoef je nooit alleen op vakantie.

10. Kopenhagen blijkt uit Lonely Planet de stad te zijn voor 2019! Het ligt slechts op een uur vliegen. Ik ben er twee keer geweest en vind het een onwijs leuke stad. Zo ongelooflijk veelzijdig!

Dit waren de travel trends op een rijtje, benieuwd of we jullie hebben kunnen inspireren!

X