De eerste toetsweek is voorbij…

Het examenjaar; je leeft van toets naar toets en dus van toetsweek naar toetsweek, allemaal ter voorbereiding op het landelijk examen. Een aantal cijfers van vwo 4 en vwo 5 tellen mee voor mijn gemiddelde waar ik mijn examens mee in zal gaan. Nu is de weging van de cijfers die ik in vwo 6 haal in zekere mate groot dat deze eigenlijk nog alles kunnen bepalen.

Als geen ander besef ik dat ik het nu moet doen. Ik wil zo graag van deze school af en me verder ontwikkelen, dat ik echt wel gas moet gaan geven (zoals mijn moeder dat zegt!). Ook mijn vriendinnen die vorig jaar zijn geslaagd en nu met vrije dinsdagen en halve vrijdagen door het leven gaan, drukken me op het hart dat ik vanaf het begin ervoor moet vechten. Geen kansen laten liggen!

Keuzes maken

Maar ja, het blijft lastig. Ik heb mijn baantje opgezegd, omdat het me niet meer lukte om dit met mijn school en hockey te combineren. Jammer vind ik dat wel, want ik houd er nu eenmaal van om af en toe wat te kunnen kopen of in het weekend de deur uit te gaan. Daar moet ik nu veel selectiever in zijn en anders mijn moeder lief aankijken.

Hockeyen probeer ik wel zoveel mogelijk te doen. Misschien gaat school hier dan ook af en toe aan ten kosten haha. Tot nu toe is dat geen probleem. Ik hoop ook dat ik het volhoud om alle wedstrijden met Dames 1 te blijven meespelen. Hockeyen is mijn uitlaatklep! We zijn met Derby MA1 ingedeeld in de topklasse en kunnen lekker hockeyen! Met Dames 1 mee mogen doen, blijf ik top vinden. Dit is dan ook mijn voorbereiding op komend jaar.

Volhouden en doorgaan

Al met al ben ik met koffie, autodrop, red bull en chocola mijn eerste tentamenweek doorgekomen en zijn hier naar mijn idee goede resultaten uit gekomen. Enkel wiskunde was niet erg hoog om het maar zachtjes uit te drukken, maar dit cijfer heb ik dan ook verdriedubbeld met mijn herkansing!! Ik heb gewoon altijd 1 dag in mijn tentamenweek dat ik het niet kan opbrengen, dat ik alles om me heen interessanter vind dan de boeken voor me. Deze week was dit de dag voor mijn wiskunde toets.

Nu aftellen tot de volgende toetsweek KERSTMIS!

Lees ook mijn blog over “Examenjaar“.

xxx