Ga je uit, dan bestel je een taxi?

Bij ons is de overweging om wel of niet een taxi te bestellen niet nodig, een van ons zorgt er altijd voor dat hij of zij de bob is. Maar ja, niet iedereen heeft er altijd even veel zin in…

Dit weekend hebben we er eigenlijk een beetje lol om gehad. Het was vrijdagavond en iedereen in ons gezin wilde het weekend vieren. Allemaal op een andere locatie en dat leidde tot een mooie discussie wie auto ging rijden en dus voor taxi ging spelen. De beslissing was snel gemaakt. Perle had de meeste afspraken;). Zij was dus gebombardeerd tot taxi!

Het was op zich een hele grappige gewaarwording. Perle zette mij dus letterlijk af op een feestje en is mij ook weer netjes komen ophalen. “He, mam, serieus, zie je wat hier gebeurd?”, merkte zij op. “Dit is toch eigenlijk de omgekeerde wereld?” We moesten er allebei om lachen. Ik kon het wel waarderen, want ik mocht daardoor een glaasje drinken.

Het zijn van die voordelen die komen bij het hebben van oudere kinderen. Naast het feit dat het een goede oplossing was, zijn er ook wel meer dingen die zo veranderen. Iedereen gaat steeds meer zijn eigen leven leiden, het wordt allemaal wat makkelijker. Moeder blijf je natuurlijk altijd, ik ben nog steeds blij als iedereen weer veilig in bed ligt.

Wat ik ook heerlijk vind, zijn de gesprekken aan tafel. De diepgang hiervan en het uitgebreid natafelen, met name in het weekend, zijn echt van die genietmomenten. Twee studerende kinderen, het is nog steeds niet te geloven, maar het gaat echt gebeuren. Beiden met straks een verhaal dat ik nauwelijks nog kan volgen, want dat hoort er ook bij. Maar terug naar het ‘taxi-verhaal’, het is zo een voordeel van het feit dat ze nog thuis slapen. Ik koester het nog maar, want het besef dat de tijd snel gaat, is intussen wel duidelijk geworden.

Genieten dus!