Zelf een taart bakken of simpel gewoon kopen?

Ja, wat doen jullie? Gaan jullie voor een feestje of verjaardag zelf aan de gang en een lekkere taart bakken of rennen jullie naar de winkel en scoren jullie een paar zoetigheden? Wij houden van een beetje kokkerellen. We zijn op zich wel beter in het verzorgen van diners, maar zo af en toe een cake, wat muffins of taart bakken vinden wij best leuk. De geur is ook zo heerlijk die zich verspreid in het huis.

Voor Perle’s verjaardag moesten we toch wat inspiratie op doen. Wij zijn gek op Smulweb. Als je iets zoekt dat je klaar wilt maken, dan kun je het meestal hier wel vinden. Maar ik moest ineens denken dat ik nog niet zo lang een nieuw boek in huis had: Heel Holland Bakt. Hebben jullie dat programma gekeken? Ik eerlijk gezegd bijna niet, maar de keren dat ik het voorbij zag komen, was ik wel heel erg onder de indruk van de creaties. Dat is echt even wat anders dan snel een cake in de oven gooien. Nee, in dit laatste boek leer je letterlijk bakken met Hans, de winnaar van 2017.

Perle is gek op chocola. Als we uit eten gaan, kan ik voor haar het dessert al bestellen. Chocola of minimaal iets met chocola. Ons oog viel op een recept om zelf een pure chocolade fudge te maken. Het was heel eenvoudig, het is mega voedzaam, maar heerlijk met vanille-ijs. Ook maakten we een chocoladetaart met karamel. Karamel is op dit moment natuurlijk een hit, dus dat mocht niet ontbreken. Het resultaat was meer dan lekker!

Deze recepten zijn overigens terug te vinden in “Leer bakken met Hans” van Heel Holland Bakt. Als je van toetjes en taarten houdt, dan is dit boek sowieso een aanrader!

Gesponsord door Kosmos Uitgevers!

Lees ook ons blog over Perle’s Surprise party!

Taart bakken

Taart bakken

Smulweb of Leer bakken met Hans?