Van maandag tot en met vrijdag studentenvoer op het menu!

Vroeger was zalm voor de ‘armen’, nu is het gewoon studentenvoer! Het klinkt een beetje bot zo. Studentenvoer staat bij ons thuis voor makkelijk eten. Met twee studerende kinderen die nog heen en weer reizen en op onregelmatige tijden thuis komen, moet je er een beetje op voorbereid zijn. Dan moet je dus geen culinaire hoogstandjes op tafel willen zetten, maar gezonde snelle maaltijden.

Op dit moment zijn de springrolls bij ons helemaal in! Deze heeft Perle bij een studentenhuis gegeten. Ongelooflijk makkelijk te maken. Het is hoofdzakelijk veel snijden, de rest gaat vanzelf. Het eindresultaat is in ieder geval echt gezond met de paprika, wortel, taugé, kip en/of vis. Wij vinden het intussen allemaal lekker!

Nu kwam ik een super leuk kookboek tegen: “De Studentenchef“. Het is een kookboek geschreven door Emily Van Rheenen of beter misschien samen gesteld. Dit laatste omdat het recepten bevat gemaakt voor en door studenten. Hoe grappig?! De schrijfster neemt je mee aan de hand. Ze beschrijft wat je als basis in huis moet hebben en waar je alles kunt vinden. En ‘meten is weten’, hoeveel moet je van alles gebruiken?

Elk tijdstip van de dag heeft zo zijn recepten. Van super gezonde smoothies, wraps, salades, soepen tot Thaise curry en Pasta’s. En als dat nog niet genoeg is, afsluiten met citroen-tiramisu! Dit kookboek is uiteindelijk voor iedereen handig, omdat je meestal per gerecht maar 5 of 6 ingrediënten nodig hebt. Studenten zijn niet zo van veel geld uitgeven, het moet makkelijk en gezond zijn.

X

Studentenvoer

Toetjes!

Studentenvoer

Het boek vol met heerlijke eenvoudige recepten!

Studentenvoer

Te lekker!