Met wapperende haren op de scooter: Cambrils in Spanje is onze stek!

Al meer dan 10 jaar komen we zo vaak mogelijk naar Spanje. In 2006 hebben we daar samen met mijn schoonouders een huisje gekocht. Ik zeg met nadruk huisje, omdat jullie misschien anders aan een royale villa gaan denken. Nee, het is een twee-onder-een-kap in een kleine urbanisatie waar we gezamenlijk een grote tuin hebben met zwembad.

Het huisje biedt voor ons veel comfort. De eigen tuin is klein en volledig betegeld met een paar bomen. Dit hebben we met opzet zo gedaan, zodat er zo weinig mogelijk onderhoud noodzakelijk is. Als we hier aankomen, is het een kwestie van stoelen naar buiten gooien en leven. Al gauw beviel het mijn schoonouders zo erg dat zij zelf een huis naast ons kochten. En nu sinds kort hebben we nog een huisje gekocht naast ons als investering voor de toekomst, maar vooralsnog voor de verhuur. Hierover later meer!

Spanje, ik denk altijd dat ik in een vorig leven Spaans ben geweest. Het voelt hier zo goed. De mensen vind ik geweldig en de relaxte sfeer ik houd ervan. Het klimaat is fantastisch, de luchten zijn zo blauw. Daar kunnen we in Nederland van dromen. Het komt wel eens voor, maar per jaar op 1 hand te tellen. Wij zijn dol op vis en dat kun je hier naar hartelust eten. Vrienden komen hier over de vloer, van hier of vanuit Nederland. Regelmatig hebben we bezoek, maar ik koester het dat vrienden het de moeite vinden om ons op te zoeken.

Het is ook een plek om weer even tot jezelf te komen. Met laptop onder de arm zo het vliegtuig in, veel spullen hebben we intussen in Cambrils liggen. Vanuit Spanje werken, boekje lezen, schilderen, sporten, genieten van het zonnetjes en natuurlijk: lekker eten!

We verplaatsen ons hier op de scooter. Mijn schoonouders hebben ook wel een auto hier gekocht, maar die gebruiken we slechts voor de grote boodschappen of als we eens een dag erop uit trekken. Verder je heerlijk jong voelen op de scooter dus, gewoon in je korte broek en t-shirt met wapperende haren in de wind! Wat wil je nog meer?

Meer over Spanje in een volgend blog;).

Spanje Spanje

Spanje