Eindelijk weer reizen naar ons favoriete land: Spanje!

Wat heb ik er naar uitgekeken! Uitgekeken naar het moment dat we weer naar Spanje zouden mogen reizen. En eindelijk zijn we er weer en zit ik gezellig met mijn laptop te werken naast mijn dochter die nog moet studeren onder de olijfboom.

Hoe idyllisch klinkt het, maar het had toch wel wat voeten in de aarde. Toen eenmaal bleek dat we weer mochten reizen zonder quarantaine, waren de tickets snel geboekt. Daar heb ik toch veel reacties op gekregen in de zin van: “Oh zou ik nog echt niet doen” of  “dat jij dat durft”! Allereerst moet ik zeggen dat ik ben afgegaan op het advies van het RIVM. Als zij in principe vinden dat het kan en het bijna ook aanmoedigen, denk ik waarom niet. Natuurlijk besef ik dat er risico’s zijn, maar je bent er wel zelf bij bij wat en hoe je het aanpakt.

Transavia had het overigens best goed geregeld. Vanaf het betreden van de luchthaven waren de mondkapjes verplicht. Ik vond het dragen van de kapjes overigens heel erg meevallen. Het boarden van het vliegtuig ging in shifts, zodat we zo min mogelijk andere passagiers zouden passeren. Naar het toilet gaan werd niet geadviseerd, alleen indien echt noodzakelijk. Het vliegtuig zat ook nog niet bommetje vol, zodat er redelijk wat ruimte was tussen de reizigers. Bij aankomst op Barcelona werden we goed in de gaten gehouden. Onze temperatuur werd gemeten en op afstand werd goed gecontroleerd.

Het aankomen in Spanje voelde zo goed! Zodra je het vliegtuig uitstapt, herken je de geur. Heerlijk om de Spaanse taal weer om je heen te horen. Ja, ik houd echt van dit land, ik ben zo blij dat ik er weer ben.

Hier in Cambrils is het leven bijna normaal te noemen. Op straat, in openbare ruimtes (ook in de supermarkt) en openbaar vervoer zijn mondkapjes verplicht. De politie controleert bij het binnenkomen van het dorp met hoeveel personen je in de auto zit, de boetes zijn nog steeds hoog bij het overtreden van de regels. Ben je familie van elkaar, mag je met vier personen in de auto zitten. Ben je geen familie, dan maximaal twee en mondkapje is verplicht! Op straat zie je veel mensen met kapjes oplopen, maar eigenlijk net zoveel mensen ook niet. Het betreden van een restaurant gaat met kapje, zit je eenmaal aan de tafel mag deze af.

Dat is hoe het op dit moment gaat hier in Spanje. In mijn dorp waren trouwens helemaal geen Corona-gevallen, hoe bizar is dat. Het voelt in ieder geval wel extra goed. Voorlopig houden we ons aan de regels en genieten van het heerlijke leven in Spanje. Ik wilde dit graag met jullie delen, omdat er gelukkig ook een aantal volgers waren die er nieuwsgierig naar waren. Ook omdat zij met een half been in de startblokken staan.

Ik ben benieuwd of ik jullie een beetje heb kunnen overtuigen van het veilig reizen naar Spanje! Natuurlijk kun je altijd met de auto gaan, dan loop je nog veel minder risico!

X