Hoe heerlijk vinden wij het om in Spanje te zijn?

Alleen bij het woord Spanje maakt ons hart een sprongetje. Wij worden zo blij van de mensen, de sfeer, het eten, het klimaat en vooral de heldere lucht. Spanje is echt ons tweede thuis.

Geluksvogels zijn we, dat beseffen we zeker. Een tweede plek op deze aarde waar je ieder moment naar toe kunt gaan, gewoon omdat het er is. Een plek waar je al je spulletjes hebt, je je geen zorgen hoeft te maken dat je iets vergeten bent, een plek waar je thuis komt. Dat is voor ons Spanje.

En ja, deze zomer was ik er zes weken, Perle maar twee. Ik snap het wel van haar. Ze wilt ook graag andere dingen doen, vakantie vieren met haar vriendinnen en haar vriend. Toch gaf ook zij aan dat ze het dit jaar niet goed geregeld had. In de loop van de tijd hebben we hier ook een vriendenkring opgebouwd. Een vriendenkring die er allemaal naar uit kijken om met elkaar de zomer weer te beleven. Heerlijke avonden, samen op stap, uitjes organiseren, het intussen vaste diner bij ons thuis, dagje naar de golf, we kijken er allemaal naar uit. Het hele jaar door houden we contact met elkaar. Perle vond dan ook dat zij er te kort is geweest, ze heeft echt haar vrienden gemist.

En ikzelf? Zes weken zullen de meesten denken… Ik had er zo nog twee aan vast kunnen plakken. Het is dat ik natuurlijk de kinderen ging missen, maar het leven daar is heerlijk. En ja, er moet natuurlijk ook weer brood op de plank komen.

Wat ik zoal de hele dag doe? Om de dag sport ik, of ik ga rennen, of ik bezoek de fitness die 250 meter van ons huis vandaan ligt. We wonen daar, dus begrijp het huishouden, wassen en strijken en boodschappen doen, gaan gewoon door. Als ik tijd heb, schilder ik graag. Rond een uur of 16.00 richting het strand om te genieten van de laatste uurtjes. Die vinden wij het lekkerste en ja als je er zo lang bent, dan hoeft het zonnebaden niet zo. En zoals eerder gezegd, af en toe erop uit. Dit jaar bezochten we Valencia. Hierover meer in ons volgende blog.

X