Of ook wel Knoflookgarnalen

Er zijn zo veel lekker tapas gerechtjes te bestellen in Spanje, maar deze gamba’s eten wij toch wel regelmatig. We maken ze ook veel thuis. Gewoon lekker met een stokbroodje dippen in de knoflookolie, wijntje erbij en klaar. Meer heb je niet nodig!

Ingrediënten:

  • 35 à 40 rauwe gepelde gamba’s (in spanje heb je veel keus, laat je informeren bij de visboer)
  • 4 teentje knoflook
  • 250 ml olijfolie extra vergine
  • 100 ml witte wijn
  • 1 tl chilipoeder of een chilipeper
  • doosje cherrytomaatjes
  • bosje peterselie of bieslook
  • Stokbrood

Bereiding
Verwijder de zwarte ader (het darmkanaal, veel mensen houden hier niet van) en de staart van de gamba’s. Snijd de knoflook in dunne plakjes en meng door de olijfolie. Voeg de gamba’s toe. Als het mogelijk is, doe je dit in de ochtend en je dit gedurende de dag in de koeling staan. De smaken kunnen zich dan goed met elkaar vermengen.

Doe het mengsel in de koekenpan, voeg 100 ml witte wijn toe, de paprikapoeder en de gesneden cherrytomaten. Verwarm alles. De knoflookgarnalen zijn klaar als de gamba’s roze kleuren. Wij houden van pittig! Jullie ook? Voeg dan een beetje chilipeper toe of snijdt een chilipeper in stukjes en bak mee.

Het stokbrood opwarmen en lekker dopen in de knoflookolie.

Wist je overigens dat de smaak van knoflook wordt geneutraliseerd door wat gehakte verse peterselie of bieslook toe te voegen?

Eet smakelijk!