Een gezonde smoothie waar fruit en groentes een balans vinden

Een smoothie is voor ons vaak een vervanger voor de twee stuks fruit die je per dag zou moeten eten. Beter vertaald als dat het makkelijk is! Makkelijk opdrinken is het halve werk toch? Toch is het af en toe wel goed om op te letten wat er allemaal in de smootie zit!

In smoothies zitten vooral veel suikers, maar ook nog redelijk wat koolhydraten. Daarom is het goed om hier een balans in te vinden en een smoothie te maken met groente en fruit!

Waarom praat ik over gemak? De meesten hoor ik namelijk denken dat het maken van een smoothie veel werk is. Nou dat is het dus helemaal niet! Ik heb de blender vast op het aanrecht staan. Het is een kwestie van het fruit schoonmaken, in de blender doen, een druk op de knop en klaar is kees!

Voor deze mooie, rode smoothie, die ook super is voor na het sporten, hebben we frambozen, banaan en avocado gebruikt. Ja en nogmaals, het is zo gebeurd! Vind je de smoothie te dik, dan kun je deze verdunnen met gewoon water of wat ik zelf bijna altijd doe met kokoswater.

Mocht je een verrassende touch aan dit super drankje willen geven, voeg er dan nog een paar blaadjes munt aan toe.

Drink smakelijk!