Gelukkig is alles goed gegaan op de skivakantie

Zoals beschreven in ons eerdere blog, zagen wij er best een beetje tegenop om op skivakantie te gaan. Niet om ‘de vakantie’, maar om de voorspelde weersvoorspellingen. Siberisch koud zou het worden en wel oplopend of beter gezegd aflopend tot -24 graden ’s nachts. Hoe kijk je dan op zo’n moment tegen de vakantie aan?

Maar, we hebben het overleefd! En eerlijk? De kou viel best mee. Nee, het was echt zo koud ’s nachts, maar in tegenstelling tot hier: het waaide niet. De zon scheen en daardoor was het niet echt schrijnend koud. Natuurlijk hebben we ons erop gekleed, hebben we ons gezicht afgeschermd tijdens het skiën en hadden we warmtepads in onze handschoenen en skischoenen. Grappig is wel dat je ondanks de -16 tot -19 overdag gewoon buiten zit te eten. Het voelt gewoon niet zo koud.

Nu bij thuiskomst, nu hebben we het koud. Man, man, man, die wind maakt het hier bar en boos. Krijg het huis haast niet warm gestookt. De was ligt hoog opgestapeld. Dat is wel altijd met zo’n skivakantie, je heb er enorm veel rotzooi van. Vandaag even hard doorgewerkt en het ziet ernaar uit dat alles al weer bijna in de kast kan. Ja, we hebben de skivakantie overleefd!

Iedereen gelukkig ook weer heelhuids binnen, dat blijft toch ook altijd een dingetje met skiën! Ja toch, dat heeft toch iedereen dat je weer blij bent dat je niets gebroken hebt of zo? Je ziet er toch genoeg van de piste afgedragen worden. Zelfs met heli’s gaan ze eraf, dus ja, ik als moeder ben dan weer blij als we allemaal heel naar huis gaan.

Hoe overleven jullie de kou? Voorlopig kijken wij uit naar de warmte in Spanje!

Lees ook ons blog over Siberisch koud