Niet tevreden met je buik, hierbij een paar tips voor een strakkere omvang!

Allereerst bestaan er natuurlijk speciale buikspieroefeningen, maar besef dat je tijdens het sporten meestal je totale lichaam traint.

Is er een moment aangebroken dat je niet meer tevreden bent over jezelf, dan ben jij de enige die hier iets aan kan doen. Iets meer nadenken over wat je eet of drinkt, wat extra sporten is de basis van een beter lijf creëren.

De grootste vijanden van de buik zijn nootjes, chips, zoete snacks, maar onderschat ook wijn en zoete vruchtensappen niet. Alcohol bevat van zich zelf een grote hoeveelheid calorieën en houdt de verbranding van vetcellen tegen. Over zoete vruchtensappen hoef ik niet veel te zeggen, maar vergeet ook niet de koolzuurhoudende frisdranken niet. Deze kunnen je ook een opgeblazen gevoel geven. Drink dan ook veel water, dat is goed voor de spijsvertering bovendien! Eet ook niet zoveel dat je denkt ‘poeh, ik zit vol’, maar probeer er gewoon een lekker gevoel bij te hebben.

Water drinken is sowieso een aanrader. Water zorgt voor de stimulatie van vetverbranding en voert afvalstoffen af. Ook zorgt het ervoor dat je minder snel een hongergevoel krijgt. Wat helemaal in is, is het toevoegen van munt, limoen of citroen, of komkommer aan het water. Ik vind dat echt super lekker.

Maar wil je toch aan de slag met de buikspieren, dan bestaan er legio oefeningen voor de buik. Voorheen hadden we op de sportschool een buikspier-kwartier, ik zal eens vragen waarom dat er niet meer is;). De traditionele crunch is een goede starter. Leg raises of benen heffen is vooral goed voor de onderste buikspieren. Met de gedraaide crunch pak je juist de taille goed aan, zo ook met de Russian twist (knieën omhoog, voeten van de grond en draaien maar!). Afsluiten doe je met planken door te steunen op onderarmen en tenen. Vijf oefeningen, allen 3 x 15 maal uitvoeren, dan ben ik ervan overtuigd dat wanneer je dit vijf keer per week doet er echt wel iets met die buik gaat gebeuren!

Succes!