Sweet memories! Hebben jullie ook zo genoten van een avondje Sinterklaas?

Ikzelf herinner me nog van heel vroeger, ik was stik zenuwachtig voor de avond die komen zou. Ook toen ik niet meer in Sinterklaas geloofde, was ik nog nerveus voor de pakjes die ik zou krijgen. Het niet weten, de verrassing, de gedichten en de surprises, wauw ik vond het geweldig.

Daarna kwam de tijd dat onze eigen kinderen deze periode meemaakte. Ik vond nog wat kiekjes in een foto-album. Daar gaat mijn hart toch ook sneller van kloppen. Onlangs zag ik Sinterklaas nog aankomen bij ons in Dordrecht. Al die kindergezichten, het is en blijft fantastisch.

Sinterklaas

Pietengym

Sinterklaas

Zingen !!!

Nu vieren we het komend weekend pakjesavond en het blijft, dat merk ik, dat onze kinderen er enigszins gespannen onder zijn. “Wat heb je dan gekocht?” is de vraag die ik regelmatig hoor. Ze zien natuurlijk al die pakjes afgeleverd worden, want bestellen via internet ontstrest een hoop! Tegenwoordig geven we de kinderen liever 1 goed en het liefst een functioneel cadeau. Het lijkt ook wel, hoe groter ze worden, hoe duurder de cadeaus.

Sinterklaas avond

De avond gaat bij ons met name om het samenzijn, samen gezellig eten en elkaar daarna met onverwachte cadeautjes verwennen. Voor mij is het nu niet echt meer een kwestie van nerveus zijn voor mijn eigen verrassingen, het is meer dat ik me druk kan maken over het feit of ik het wel goed heb gedaan.

 

 

Wij vieren Sinterklaas pas aanstaande vrijdag en kunnen dan ook nog snel even de laatste dingen in huis halen. Stiekem klopt ons hartje vol verwachting, maar dat het een gezellige avond zal worden, daar zijn we van overtuigd.

Hoe hebben jullie de pakjesavond gevierd?

 

Sinterklaas

Blij met onze cadeaus

Sinterklaas

Met papa bij Sinterklaas

Sinterklaas