Kou, wij houden niet van de kou en helemaal niet van Siberisch koud…

De luchten zijn prachtig blauw, maar de temperatuur verraadt de kou! Het lijkt zo lekker, maar mijn handen en gezicht voelen anders! We maken ons op voor een wintersport waar de temperaturen zullen dalen ’s nachts tot – 23…. Siberische temperaturen en nu maar hopen dat het niet gaat waaien! Willen jullie het weten: Siberisch koud is echt niet mijn ding!

Skiën, wij vinden het heerlijk. Het liefst natuurlijk met een zonnetje en temperaturen rond het vriespunt. Dat zijn wel de ideale omstandigheden. Heerlijk buiten kunnen lunchen en apres-skien in de ondergaande zon, zo stellen wij ons de ideale wintersport vakantie voor. Maar de vooruitzichten dit jaar zijn heel anders!

Met kinderen die niet meer gelijk vakantie hebben, is het moeilijk om nog een gezamenlijke vakantie te organiseren. Daarom hadden wij ons ingesteld op een weekje naar de zon. Die skivakantie vinden wij zo ongelooflijk duur, dat wij er de voorkeur aan geven om het wat verder weg te zoeken. De kinderen willen alleen heel graag skiën en niet te vergeten: apres-skien. Een week lang sporten en Carnaval met elkaar combineren, zo ervaren wij dat.

Maar goed, Siberische temperaturen zijn in aantocht ook in Nederland. Wat gaan jullie met deze dagen doen? Blijven jullie thuis voor de kachel of trekken jullie erop uit met de schaatsen? Als het aan ons ligt, mag het snel voorbij zijn. Wij geven echt de voorkeur aan warmte en een zon aan de hemel!

Warm aankleden zal een must zijn, gelukkig kunnen we onze dikke truien en jassen dan toch nog gebruiken. Handschoenen, ik heb ze nog niet aan gehad, maar de komende tijd dus wel!

Succes iedereen met de Siberische kou!

Siberische

Zo zien wij ons uitzicht het liefste!

Siberische

Apres skiën hoort erbij!

Siberische

En nog een biertje…

Siberische

Heerlijk op pad met een blauwe lucht, dat is het ultieme aan wintersport!