Tijdens het schilderen vergeet je alles om je heen…

Het moment kiezen om achter mijn ezel te gaan zitten, heeft meestal nog wel wat voeten in de aarde. Helaas, het is zo dat ik te vaak toegeef aan alles dat ik zou moeten doen. Bijvoorbeeld wassen, strijken, opruimen, boodschappen doen etc. etc., maar de vraag is of dat dan voldoening geeft.

Het antwoord op die vraag is natuurlijk: NEE! Het lijstje van de must-do’s keren iedere week of dag terug en zullen nooit ophouden. Dus waarom moet je je daar druk over maken? Schilderen geeft voldoening, geeft rust in je lijf en laat mij even helemaal opgaan in wat er op het doek gebeurt. Ja, ja, ik weet het, het klinkt een beetje vaag… Maar mede-schilders begrijpen mij. Je bent zo bezig met kleur, vorm, resultaat, dat je alles om je heen vergeet. Zelfs de tijd!

Tot nu toe heb ik altijd hobbymatig geschilderd. De meesten die bij ons op bezoek komen, zijn best onder de indruk van mijn schilderijen. In het verleden heb ik wel eens wat weggegeven, sommigen vonden het nodig er iets voor te geven. Dat was natuurlijk super lief. Menigeen heeft geen besef van de tijd die erin gaat zitten, afgezien van de kosten die je ervoor moet maken. Maar dat hoort bij hobby’s.

Ik bezoek regelmatig beurzen waar in andere kunstenaars tegenkom die wel commercieel zijn gegaan. Ik denk dan wel eens “He Marieke, dat kun jij ook. Jij maakt kwalitatief echt wel gelijkwaardig werk”. Het is er nog niet van gekomen. Misschien wil ik daar verandering in brengen en ben dan ook benieuwd naar jullie reactie op mijn schilderijen. Natuurlijk heb ik nog veel meer werken dat deze hieronder.

So, let me know!

X

Schilderen