De herfst heeft toch ook wel zijn charme!

Het aanbreken van nieuwe jaargetijden zoals de herfst, ontkomen doe je er niet aan, je moet ermee dealen! Als je ons vraagt wat onze favoriete seizoen is, dan is dat met hoofdletter by far de ZOMER. Maar onze zoon en broer bijvoorbeeld geeft absoluut de voorkeur aan de winter. Hij houdt niet van in de zon zitten, te warme dagen (alleen als het om stappen gaat), hij houdt juist van kou en sneeuw. Zijn favoriete vakantie is naar de sneeuw!

Zo zie je, kunnen er binnen een gezin grote verschillen zijn. Het vallen van de bladeren, kale bomen en kou als je naar buiten gaat: nee het heeft niet direct onze eerste voorkeur. Toch brengt het ons ook weer samen. We trekken allemaal meer naar binnen. Er is meer aandacht voor het koken, gezellig kokkerellen met elkaar in de keuken en vervolgens aan tafel! De kachel gaat wat hoger en de openhaard laat weer mooie vlammen zien. Ja, herfst brengt wat speciale, warme sfeer.

Je erop kleden is natuurlijk een feit. Warmere jassen komen uit de kast en de coltruien zijn een must. Dus voor ons alle redenen om samen de stad in te gaan. De spanning wordt opgebouwd, omdat we benieuwd zijn wat we tegenkomen. Als je niet bewust winkelt, dan kan het een super leuke verrassing zijn waar je tegen aanloopt. Overigens kan het zo maar zijn, dat we met niets naar huis gaan! Bij ons is er nooit een moeten.

Misschien hadden jullie dat niet verwacht, maar wij kopen bewust. Er zit toch in ons achterhoofd ‘ik heb dit of dat en dat kan goed samen met dat‘. Verstandig winkelen noemen wij dat en dan er heel blij mee zijn als je iets gaafs hebt weten te vinden. Perle had echt een nieuwe jas nodig en ging naar huis met deze prachtige rode jas van Alix, gekocht bij Amé Boutique in Dordrecht. Rood, wij vinden het geweldig om kleur te bekennen en niet in de grijze massa te verdwijnen.

Het was weer een heerlijk dagje samen! Kiezen jullie ook voor kleur, of blijven jullie liever bij grijstinten? Wat ik wel even kwijt wil over die grijstinten: wees alert, je bent ’s avonds onzichtbaar in het verkeer!

Succes met de kou! De volgende keer bereiden wij ons voor op de feestdagen.

Tot dan, Marieper

Herfst