Er gaat bijna geen dag voorbij dat ik geen salade eet, het liefst als lunch;)

Zowel in de zomer als in de winter eet ik heel graag een salade voor de lunch. Ik combineer de salade wel graag met een gebakken eitje of kip in ketjapsaus om het toch een warme touch te geven,  ik ben er echt gek op. Ik voel me na het eten van een salade nooit te vol, gewoon lekker;). Het geeft je een voldaan gezond gevoel!

De salade hier op de foto heb ik in Spanje gegeten. Moeilijk is deze niet. De basis is rucola-sla met avocado, vijgen, parmezaanse kaas en walnoten. Vijgen zijn in Spanje zo betaalbaar als ik dat vergelijk met Nederland. Hier haal je een kilo voor Euro 1,29!

De dressing is wel iets specialer. Die heb ik uit het geweldige kookboek van Oprah Winfrey gehaald.

Voor de dressing of wel citroenvinaigrette heb je nodig:

  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 teentje knoflook (geraspt)
  • beetje zeezout
  • beetje peper
  • olijfolie

De ingrediënten met elkaar mengen is het enige dat je hoeft te doen. Ik serveer de dressing altijd apart, zo kan iedereen naar eigen behoefte wel of geen dressing gebruiken.

Overigens is de sap op de foto verse watermeloen-smoothie! Heerlijk tijdens warme dagen! Heel veel lekkere salades vind je in Salade to Go, makkelijk ook om mee te nemen!

X

Salade