Wie zie ik allemaal bij de start of finish van Rotterdam Marathon?

Het is nog een dikke vier maanden te gaan. Dan is de Marathon van Rotterdam! Na een overwinningsgevoel bij de halve marathon in Amsterdam, heb ik me opgegeven voor de hele in Rotterdam. Rotterdam Marathon wil ik gewoon één keer in mijn leven gelopen hebben.

Mijn gezin staat pal achter me. Dat geeft me zo’n goed gevoel. Ik liep vrijdagmiddag nog even een rondje voor het weekend. Oververhit kwam ik thuis en mijn zoon vroeg ‘ging het goed’? Zo lief, ‘ja het ging goed, maar ik heb even op volle kracht gerend’ antwoordde ik hem. Het is namelijk belangrijk dat je jezelf blijft triggeren in deze periode. Even een hogere hardslag, een harder tempo, versnellingen etc., werken allemaal mee aan een betere voorbereiding. Ook blijven fitness, krachttraining, hoort bij de voorbereiding.

Bij de gedachte aan het aantal kilometers kruipt mijn maag in elkaar. Ik denk dan “Marieke, waar ga je aan beginnen!” Mijn man vindt het geweldig, hij vindt juist dat je doelstellingen moet hebben en niet zo maar iets blijven doen. Hij heeft gelijk in zekere zin, nu loop je veel constructiever, ook drie keer per week. Ik mag van mezelf niet spijbelen, dat mag en kan gewoon nu even niet. Na 7 april is alle weer anders en zie ik wel wat mijn volgende uitdaging wordt.

Vooralsnog denk ik alleen maar aan heel blijven en uitlopen. Het zal waarschijnlijk mega zwaar gaan worden. Wel heb ik twee vriendinnen waarvan de één de eerste twintig met me loopt en de ander de tweede helft. Ik verwacht daar grote steun aan te hebben. En dan kijk ik er stiekem ook een beetje naar uit!

Maar eerst… Bruggenloop Rotterdam op zondag 9 december. We lopen om 15.30, verwachten rond 17.00 bij de finish te zijn. Zien we jullie daar?

X